İzmir'den İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı

İzmir'den İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı

İzmir'den hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara doğru yola çıkan ilk kafiledeki hacı adayları, havaalanından dualarla uğurlandı.

Hac görevini yerine getirmek isteyen hacı adayları için, Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde uğurlama töreni düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan 225 hacı adayının ve yakınlarının katıldığı tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hacı adaylarının coşkusuna ve heyecanına ortak olmak için törene katılan İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, ''İzmir'den ilk kafileden 225 hacı adayımız bugün yola çıkıyor. Bu kafile 14 Ekim'de tekrar İzmir'e dönmüş olacak ibadetlerini yapmış bir şekilde. İnşallah Hacı olarak dönecek kardeşlerimiz. Hac ibadeti zor ve meşakkatli bir ibadet. Hacı adaylarımıza sabır diliyorum. Hacı adaylarımız manevi yönden kendi iç dünyasında kendi istek ve arzularını dizginlemiş olacak. İnşallah sağ salim ibadetlerini yapar gelirler. İzmir'de toplam 13 kafile haca gidecek. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 1018, özel acentadan 679 hacı adayı kutsal topraklara gidecektir. İzmir'de toplam 1697 hacı adayı kutsal topraklara gidecektir. Hacı adaylarımızın 742'si erkek, 955 ise kadındır. En küçük hacı adayımız bir buçuk yaşındaki Hira Çağalayan'dır'' dedi.
 
Hacca gidecekler ise havaalanın da heyecan içerisinde uçaklarının kalkmasını bekledi. Hacı adaylarından Kadiriye Kadim, ''8 senedir hacca gitmeyi bekliyordum. En sonunda Allah bunu bana verdi. Allah her isteyen kullarına nasip eylesin. İnşallah sağ selamet geri döner geliriz'' dedi.
 
Hacı adaylarından Ali Osman Aktaş ise, ''Böyle bir duygu anlatılmaz yaşanır. Allah herkese nasip etsin'' dedi. Hacı adayları dualar ile yolcu edildi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.