İzmir'de hatim ile teravih namazı kılınan camiler (2017)

İzmir'de hatim ile teravih namazı kılınan camiler (2017)

Başı Rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan Ayı bu yatsı vakti kılınacak Teravih Namazı ile başlıyor. Ramazan'ın en coşkulu yaşanacağı yerlerden biri de İzmir'de. Peki İzmir'de hangi Camiler hatim ile teravih kılıyor?

11 Ayın Sultanı Ramazan bu gece başlıyor. 1 Ay boyunca başta farz olan Ramazan Orucu olmak üzere, pek çok farklı ibadet ile bu mübarek ay ihya edilecek. Bu ayın en önemli yönlerinden biri de teravih namazıdır. İzmir 2017 Ramazan'ı coşku ile karşılayacak illerimizden biri. İzmir'de hangi Camiler hatim ile teravih namazı kıldırıyor? sorusu İzmirlıların merak konusu.

İzmir'de hatim ile teravih kılınan Camiler 2017 Diyanet tarafından açıklandı. Ramazan Ayı'nda teravih namazlarını kaçırmadan hatim ile tamamlamak isteyen binlerce İzmirlı bu geceden itibaren camilere koşacak.

İZMİR HATİM İLE TERAVİH KILDIRAN CAMİLER (2017)

Diyanet başta İzmir olmak üzere pek çok il ve ilçe için hatimli teravih kılınacak Camileri açıkladı. Diyanet'in 2017 Ramazan için planlarında her ilçede bir hatimli teravih kılınması başı çekiyor. Mehmet Görmez konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

" . Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 90 bin caminin ibadetin huzur içinde yapılabilmesi için Ramazana hazır hale getirildiğini belirterek, “Tüm camilerimizde mukabeleler okunacak. Ramazanda Ramazanın varlık sebebinin Kur’an olduğunu unutmayalım, Ramazanın varlık sebebi Kuran’dır. Her il ve ilçede en az bir camimizde hatimlerle teravihler kılınacak”  sözlerini sarf etmişti.

İzmir'de 2017 Hatim ile Teravih kıldıran Camiler henüz belirlenmedi. Fakat 2016 yılı ile aynı olması bekleniyor;

2016 İZMİR HATİM İLE TERAVİH KILDIRAN CAMİLER LİSTESİ

İzmir Aliağa Çamlıtepe Camii Kurtuluş Mahallesi Tuna Küme Evleri No 51  İzmir Balçova Uğur Cami Korutürk Mah. Meltem Sokak No: 46/B  İzmir Bayındır Dereköy Mahallesi Ilıca Camii Dereköy Mahallesi  İzmir Bayraklı Fadıl Summak Camii 1643/8 Sk. No:12/A Adalet Mah.  İzmir Bornova Küçük Camii Erzene Mah. 11 Sk. No:4 ( Kaymakamlık Binası Arkası)  İzmir Bornova Pınarbaşı Yıkık Minare Camii Kemalpaşa Mah. Çanakkale Cad. No:2 Pınarbaşı  İzmir Dikili Hasan Şentürk Camii Bahriye Üçok Caddesi No:55  İzmir Foça Kayalar Camii Atatürk Mahallesi Kale İçi Mevkii  İzmir Gaziemir Atıfbey Mh. Gülhane Camii Atıfbey Mh. 64 Sk. No:22  İzmir Karabağlar Öktem Mescidi Esendere Mah. 52/1 Sk. No:224-C  İzmir Karaburun Müftülük Sitesi Mescidi İskele Mah. Bambu Sk. No: 10/1  İzmir Karşıyaka Kemalpaşa Camii Donanmacı Mahallesi 1723 Sk No:5  İzmir Konak Kemeraltı Camii 866 Sokak No:2 Kemeraltı Mustafa AKKAYA  İzmir Konak Kestanepazarı Camii 872 Sk. No:52 Kestane Pazarı  İzmir Konak Gültepe Turgutreis Camii 2414 Sk. No:55 Huzur Mah. Gültepe  İzmir Menemen Çınarlı Camii Tülbentli mah.çınarlı geçidi sk.no11  İzmir Narlıdere Merkez Camii Yenikale Mah. Baran Sok. No:16  İzmir Ödemiş Gürcüzade Camii Mimarsinan Mah.Lozan Meydanı  İzmir Selçuk Kılıçaslan Camii Atatürk Mahallesi 1058 Sokak No.2/1  İzmir Tire Lütfü Paşa Camii Yeni Mh. Atatürk Cd.  İzmir Tire Yahşi Bey Camii Cumhuriyet Mh. Aydınoğlu Cd. No:22  İzmir Tire Kirazoğlu Mescidi Kurtuluş Mah. Ankara Cd. No:21/11 İzmir Torbalı İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camii Tepeköy Mh. 4541 Sk. No:7  İzmir Urla Fatihibrahimbey Camii Cami Atik Mah. İbrahim Algan Sok. No:10 

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum