İzmir'de "Evde hasta ziyaretleri"

İzmir'de "Evde hasta ziyaretleri"

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği yöneticileri, taburcu edilen hastaların evlerine ziyarette bulunuyor.

Birlik genel sekterliğinden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Ocak ayındaki 7. Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama toplantısında gündeme getirdiği "Evde Hasta Ziyaretleri" adlı projenin başlatıldığı bildirildi. 
Uygulama çerçevesinde, hastanelerde sağlık hizmeti aldıktan sonra taburcu edilen hastaların evlerine hizmetleri iyileştirmek amacıyla ziyaretler düzenleniyor. 
Ziyaretlere genel sekreterin yanı sıra tıbbi, idare ve mali hizmetler başkanları, hastane başhekimleri ve hastane müdürleri katılarak, tedavi sürecindeki aksaklıkları tespit ediyor. 
Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, proje sayesinde hasta ve yakınları ile birebir ve daha samimi bir ortamda görüşme imkanı bulduklarını kaydetti.
Kurumlardan sağlık hizmeti alan hastaların fikirlerini ve isteklerini dinlediklerini vurgulayan Erbaycu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bu yolla sadece sağlık durumları ile bilgi almakla kalmayıp, memnuniyetlerini ve kurumlarımızdan beklentilerini öğrenebiliyoruz. Öyle ki hastalar ve hasta yakınları bazen, bizlerin hiç göremeyeceği aksaklıkları gözlemleyebiliyorlar. Ziyaretler sırasında bunları öğrenme fırsatını yakalıyoruz. Sayın Bakanımızın başlattığı bu uygulama sayesinde hastanelerde hasta memnuniyeti konusundaki hedeflerimize ulaşmak için büyük bir adım atmış oluyoruz."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.