İzmir trafiğine kitaplı çözüm

İzmir trafiğine kitaplı çözüm

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından, tescilli araç sayısının 1 milyon 103 bin, otoparkların toplam kapasitesinin 18 bin 757 olduğu kentteki trafik sorununun giderilmesi için kitap hazırlandı.

Kitapta yeni otoparkların yapılması, bazı güzergahların genişletilmesi, ticari araç sürücüleri için yol kenarlarına cep yapılması gibi trafik akışını rahatlatabilecek öneriler yer alıyor.
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü tescilli araç sayısının 1 milyon 103 bin, otoparkların toplam kapasitesinin 18 bin 757 olduğu kentte trafik sorunun çözümü için kitap hazırlattı. İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan, kent merkezi ve ilçelerin trafik sorunları kısa, orta ve uzun vadeli çözüm önerilerinin yer aldığı "Trafik yönetimi" kitabı tamamlandı. Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay tarafından hazırlanan 165 sayfalık kitap, trafik konusunda kanuni sorumluluğu bulunan yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve basın kuruluşlarına dağıtıldı. Yıllara göre sürücü ve motorlu araç sayısındaki artışın istatistiklerle yer aldığı kitapta, otopark sayısının az olduğu, bunun da trafik akışını olumsuz etkilediğine dikkat çekiliyor. Kitapta yer alan bilgilere göre, 1 milyon 103 bin tescilli aracın bulunduğu kentte otoparkların toplam araç kapasitesi ise 18 bin 757 civarında. Ayrıca 2004 yılında 946 bin 750 olan İzmir'deki sürücü sayısı 10 yılda, 1 milyon 558 bin 961'e ulaştı.

'OTOPARK SAATLİK ÜCRETLENDİRİLMELİ'

İzmir'deki trafik kazaların en çok nisan ayında 16.00-18.00 saatlerinde ve cumartesi günleri meydana geldiğinin belirtildiği kitapta kazaya karışan sürücülerin yaş aralığının daha çok 25-34 olduğu kaydedildi. Kent merkezindeki trafik sorununun giderilmesi için önerileri yeni otoparkların yapılması, bazı güzergahların genişletilmesi, ticari araç sürücüleri için yol kenarlarına 'cep'ler yapılması, park ihlal sistemi, günlük otopark ücreti uygulaması yerine ilk 15 dakikası ücretsiz olacak şekilde saatlik ücretlendirme sisteminin getirilmesi gerektiği görüşü yer aldı.

'TRAFİK SORUNUNU EL BİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ'

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kitabın, trafik uzmanlarının 3,5 aylık zaman diliminde yoğun bir alan değerlendirmesi yapması sonucu ortaya çıktığını söyledi. İzmir'in, Avrupa'da trafik yoğunluğu bulunan kentler sıralamasında 11'inci sırada yer aldığını belirten Uzunkaya, bu istatistiki bilginin kentteki trafik yoğunluğunu çözmeye yönelik kitap hazırlamanın ne kadar isabetli bir karar olduğunu gerçeğini ortaya koyduğunu belirtti.

Kitapta yer alan çözüm önerilerinin sadece trafik polislerinin çabası ile hayata geçirilemeyeceğini, bunun için kentin yerel yöneticileri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri ve vatandaşların el birliğiyle hareket etmesinin önem taşıdığını dile getiren Uzunkaya, yazılanların kitapta kalmaması için işbirliğinin şart olduğuna işaret etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.