'İzmir rüzgar enerjisinin başkenti oldu'

'İzmir rüzgar enerjisinin başkenti oldu'

İZKA Genel Sekreter Vekili Gürsoy, "Artık İzmir'in rüzgar enerjisi sektöründe sadece Türkiye'nin değil Doğu Avrupa ve Akdeniz hattının yeni çekim merkezi olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, İzmir'in rüzgar enerjisi sektöründe sadece Türkiye'nin değil Doğu Avrupa ve Akdeniz hattının yeni çekim merkezi olduğunu belirtti.

İZKA'dan yapılan açıklamada, İzmir'in kendine has kimliği, sunduğu yüksek yaşam kalitesi ve son yıllarda ekonomisinde yaptığı atılımlarla Türkiye'nin yeni cazibe merkezi olduğu ifade edildi.

Kentteki gelişmelere paralel olarak İzmir'in rüzgar enerjisi sektöründe de bölgesel çekim merkezi haline geldiğine işaret edilerek, Türkiye'de lisanslı rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) illere göre dağılımına bakıldığında toplam kurulu güç bakımından İzmir'in liderliğinin göze çarptığı, yaklaşık 12 bin megavat teorik kapasiteye sahip İzmir'de kurulu güç bin 333 megavata ulaştığı, 2017 sonunda bu rakamın bin 500 megavata ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

"Enerjide İzmir çekim merkezi oldu"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İZKA Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, İZKA olarak yenilenebilir enerji sektörünü İzmir'in geleceği için öncelikli sektörlerden birisi olarak belirlediklerini belirtti.

Mali destek programları ile İzmir'de ilk kurulumların gerçekleşmesine vesile olduklarını ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda yabancı yatırımcıların bölgeye çekilmesi ve yerel firmaların kapasitelerinin artırılması için stratejiler ve eylem planları hazırladık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde yenilenebilir enerji ve özelde rüzgar enerjisi sektörünün İzmir'deki tüm aktörler tarafından benimsenmesini sağladık. Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın yaptığı 1 gigavatlık YEKA ihalesini kazanan Siemens Gamesa firmasının ihale kapsamında yapacağı fabrikayı bölgeye kazandırmak için kendileri ile birlikte bir potansiyel tedarikçiler günü organize ettik. Bütün bu gelişmeleri değerlendirdiğimizde artık İzmir'in rüzgar enerjisi sektöründe sadece Türkiye'nin değil Doğu Avrupa ve Akdeniz hattının yeni çekim merkezi olduğunu söyleyebiliriz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.