İyilik kervanı Suriyeli misafirlere ulaştı

İyilik kervanı Suriyeli misafirlere ulaştı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşçu, Suriyeli mülteciler için başlatılan "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyası kapsamında toplanan yardımların sığınmacılara ulaştırıldığını bildirdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde Suriyeli mülteciler için başlatılan "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyasının startı Şanlıurfa'dan verildi.

Şanlıurfa'da merkez Eyyübiye ilçesinde oluşturulan 4 bin metrekarelik lojistik merkezinde düzenen törende, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, kampanyasının amacına ulaşması için çaba sarf eden bütün çalışanlara teşekkür etti. 

Kampanyayı takip eden gazetecilerin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü de kutlayan Babuşcu, bu güne ait çok anlamlı bir hizmet gerçekleştireceklerini söyledi. 

 Babuşcu, "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyasının Şanlıurfa'da düzenlenen AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ortaya çıktığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Muhacir kardeşlerimizi izliyoruz, bireysel anlamda katkılarımızı da elbette yapmaya çalışıyoruz. Daha öncesinde de bizi İstanbul'da ziyaret eden buradaki yardım platformu adı altında bir araya gelen çok değerli kardeşlerimize katkılarımızı sunuyorduk. Ama buraya gelip alanı sahayı bizzat müşahede ettiğimizde bir yardım kampanyası oluşturabilirmiyiz fikri oluştu, İstanbul'a döndüğümüzde il yönetimimizle, belediye başkanlarımızla konuştuk ve bu yardım kampanyasını hiç bir ajans çalışmasına gerek kalmadan burada gördüğümüz sözü söyleyerek, o da 'üşüyorum yardım edin'di onu sloganlaştırarak duyurusunu yaptık."  

"Kış soğuktur üşütür İstanbul'un kardeşliği ısıtır" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımların tırlarla Şanlıurfa'ya getirildiğini anımsatan Babuşcu, tırların büyük bir kısmının kente ulaştığını söyledi.

Babuşcu, yardım malzemesi taşıyan ve bir kısımı hala yolda olan yardım tırlarının en kısa sürede kentte ulaşacığını belirterek şunları söyledi:

"Bu yardım kampanyasını biz bahar başına kadar sürdürmeyi düşündüğümüz için bugünlük 134 tır yardım topladık, ama bu yardımlar yarın 150 - 200 tıra çıkacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu depo süreklilik arz edecek şekilde faaliyette olacak" Açılışını yapacağımız ve giyim eşyalarının muhacirlere hediye edileceği mağazamızda yardımların süreklilik arz edecek şekilde sürdürülmesi için devamlı İstanbul'dan takviye yapacağız. Bulundukları yerden köyden, dağdan, bayırdan getirilecek kardeşlerimizi, çocuklarımızı bu mağazamızdan giydirerek tekrar servis araçlarımızla evlerine bırakacağız."

Bu kampanyanın ensar ve muhacir olmanın ne demek olduğunu bilerek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla başlattıkların söyleyen Babuşcu kampanyaya taktı sunan herkese teşekkür etti. 

"Siyasetin ötesinde bir iyilik kervanının bir hayırda yarışanlar topluluğu"

Aziz Babuşcu İstanbul AK Parti teşkilatının sadece siyasi başarılara imza atmadığını belirterek, "Aynı zamanda işte böyle bir yerde bir mazlumun sesi bize ulaşırsa, onun içinde yine en iyisini yapmayı ispatlamış bir teşkilat olarak gerektiğinde en güçlü sivil toplum kuruluşu mantığı içerisinde hareket ederiz. İşte bugün burada olduğu gibi siyasetin ötesinde bir iyilik kervanının bir hayırda yarışanlar topluluğunun öncüleri olarak böyle bir başarıya daha bugün burada imza attık." şeklinde konuştu. 

Babuşcu, şuan itibariyle 130 bin battaniye, 20 bin elektrik ve soba şeklinde ısıtıcı, 297 bin kışlık giysi ve 2 bin 500 koli kıyafet, 3 bin 775 bin paket çocuk bezi, 180 bin hijyen malzemesi, 50 bin çift ayakkabı, 9 bin oyuncak, 200 ton gıda ile 26 ton gıda kolilerinin depolara yerleştirildiğini söyledi. 

Babuşcu, yardımların yanı sıra mobil fırında pişirilecek olan her gün 20 bin ekmeğin Suriye'den gelen misafirlerin damak tadına uygun şekilde üretilip dağıtılacağını  sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, söz konusun çalışmanın kelimelerle anlatılamayacak kadar önemli olduğunu belirtti.

Türkiye coğrafyasında bir medeniyet yeniden ayağa kaldırıldığını ve mazlumların dil ve dinlerine bakılmaksızın herkese sahip çıkıldığını anlatan Güvenç, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyanın insanı Arap demeden Kürt demeden Türk demeden Sünni ve Alevi demeden mazluma el uzatıyor, sahip çıkıyor, ekmeğini paylaşıyor ve bu paylaşmaya devam ediyor. Bu kardeşlerimiz Kobani'den gelmiş, Tel Abyat'tan gelmiş Haseki'den Şamdan, Erbil'den gelmiş, herkes buradan ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Burayı kuranların da tek bir beklentisi var. Allah rızasını kazanmak, başka bir şey yok. Onun için bize güç yetmez ve biz bu mücadeleyi bugün başlatmıyoruz, ilk günden itibaren Suriye'deki zulmün başladığı 2011 yılının nisan ayından itibaren bu mücadeleyi 76 milyon veriyor  21'inci asrın lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde veriyor."

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise kampanyanın dünyaya örnek teşkil eden bir çalışma olduğunu vurgulayarak İstanbul teşkilatına teşekkür etti.

Halep'e bağlı Bab kentinin eski müftüsü Zekeriya Mesut Arapça ve Kobani'den (Ayn el Arap) gelen Mustafa Müslim Kürtçe konuşma yaparak ilgililere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından lojistik merkezi gezen Babuşcu ve beraberindekiler daha sonra Hayati Harrani Mahallesi'ndeki giyim marketinin açılışını yaparak Suriyeli çocukları giydirdi.

Babuşcu, burada sığınmacılara hitaben kendilerine her türlü desteği vermek için çalıştıklarını kaydetti. Her zaman mazlumların yanında olduklarını aktaran Babuşcu, mağazada sığınmacılar için her türlü giyim malzemesinin yer aldığını aktardı.

Grup daha sonra Suruç ilçesine hareket etti.

Törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Grup Başkan vekili Belma Satır ile bazı milletvekilleri ve çok sayıda belediye başkanı katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.