İTÜ, deprem deneyleri için sarsma masası üretti

İTÜ, deprem deneyleri için sarsma masası üretti

Yerli kaynaklarla üretilen sarsma masası, yapı ve deprem mühendisliği alanlarında eğitim ve araştırma amaçlı kullanılacak.


İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) koordinatörlüğünde, yapı ve deprem mühendisliği alanlarında eğitim ve araştırma amaçlı kullanılacak sarsma masası üretildi.
İTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İTÜ İnşaat Fakültesi Yapı ve Deprem Laboratuvarı'nda yerli yatırımcıların destekleriyle üretilen sarsma masası, aynı fakültede düzenlenen törenle tanıtıldı.

Konuyla ilgili sunum yapan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ercan Yüksel, konuşmasının ardından sarsma masası üzerinde deprem senaryoları uygulayarak, bir deney gerçekleştirdi.

Sarsma masasının yapımına, büyük bölümü İTÜ mezunu olan 19 kişi ve kuruluş katkı sağladı. Mekanik, elektrik, hidrolik ve yazılım konularındaki özgün tasarımı ile dikkati çeken ve tamamen yerli kaynaklarla yapılan sarsma masası, 250 bin dolara mal oldu. 2.35x2.35 m. boyutlarındaki masa, yapı ve deprem mühendisliği alanlarında eğitim ve araştırma amaçlı kullanılacak.

Törene katılan İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca ile İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gaye Onursal Denli, sarsma masasının yapımında emeği geçen kişi ve kuruluş temsilcilerine plaket verdi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.