Itri, Paris'te UNESCO binasında anıldı

Itri, Paris'te UNESCO binasında anıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te büyük Türk bestekârı Itri'nin besteleri seslendirildi.

Buhurizade Mustafa Efendi (Itrî) ölümünün 300. yılında Fransa'nın başkenti Paris'tde anıldı. UNESCO binasındaki anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde Akis Ensemble grubu sahne aldı.

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin (MEDAM) organize ettiği ve Yunus Emre Enstitüsü'nün desteklediği konser, 2012'yi Itrî yılı ilan eden Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) binasında gerçekleştirildi.

Konsere, Türkiye Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun yanı sıra UNESCO'ya üye ülkelerin büyükelçileri katıldı. Daha önce Vatikan, İstanbul ve Berlin'de de Itrî anma etkinlikleri düzenleyen MEDAM'ın başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa konuşmasında, medeniyetlerin barışına ve kardeşliğine vurgu yaparak medeniyetlerin kuşaktan kuşağa aktarılması ve barışının ancak Itrî gibi büyük zatlar sayesinde mümkün olabileceğini belirtti.

Yaklaşık bir saat süren konserde Itrî'nin 13 eseri seslendirildi. Paris ve çevresinde yaşayan Türklerin yanı sıra yabancı davetlilerin de yoğun ilgi gösterdiği konser büyük beğeni topladı.

Time Türk