‘İtirafçı FETÖ’cüler ABD’ye delil olacak’

‘İtirafçı FETÖ’cüler ABD’ye delil olacak’

Bakanlıkta yabancı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen’in ABD’den iadesi, Dışişleri Bakanlığındaki tasfiyeler ve ABD’li generallerin ‘darbeciler müttefikimizdi’ çıkışı ile ilgili...

Gülen’in iadesi: Çavuşoğlu, FETÖ’nün elebaşı Gülen’in iadesiyle ilgili daha önce ABD’ye iletilen belgelerin, tutuklama talebiyle ilgili olduğunu ve değişik davalardan 4 dosyanın iletildiğini hatırlattı. Bakan, darbe girişimiyle ilgili dosya hazırlandığını, delil, ifade ve itiraflardan oluşan yeni dosyanın muhataplara iletileceğini aktardı.     

Dışişleri’ndeki tasfiyeler: FETÖ ile yakın ilişki içinde olan ya da temasta olan kişileri tespit ettiklerini dile getiren Çavuşoğlu, referanslar ve gelen ihbarların komisyon tarafından titizlikle incelendiğini anlattı. Şimdiye kadar 88 kişinin uzaklaştırıldığını belirten Bakan, çalışmaların süreceğini kaydetti.

ABD’li komutan: “Darbe girişiminin ardından ABD ordusunun DAEŞ’le mücadele konusunda Türk ordusundaki birçok yakın müttefiki hapse kondu” diyen ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel hakkında da Çavuşoğlu, “Saçmalık. Kötü niyet yoksa bu cahilliktir. Ordu darbecilerden ibaret değil” ifadelerini kullandı.

 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.