İthalata ek vergi çanta üreticisine "nefes" aldıracak

İthalata ek vergi çanta üreticisine "nefes" aldıracak

Çin başta olmak üzere Uzakdoğu ülkelerinden gelen çanta, valiz, kılıf gibi ürünlerin ithalatına getirilen yüzde 30 ek verginin, yerli üretimi artırması bekleniyor.

Çin başta olmak üzere Uzakdoğu ülkelerinden gelen çanta, valiz ve kılıf gibi ürünlerin ithalatına getirilen yüzde 30 ek vergi yerli üreticileri sevindirdi. Üreticiler, söz konusu uygulamanın ardından yerli üretimde artış bekliyor. 

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Saraciye Sanayicileri Derneği Başkanı Cemal Aydın, kur ve girdi maliyetleri gibi birçok sorunla uğraşan üreticilerin böyle bir "teneffüse" ihtiyacı olduğunu belirterek, "İthalata vergi uygulanması yerli üretime büyük katkı sağlayacak" dedi. 

Aydın, çanta, valiz, silah ve tabancı kılıfı, sırt ve spor çantası gibi malzemeler üreten saraciye sektörünün büyük oranda küçük ve orta boy işletmelerden oluştuğuna dikkati çekerek, "Karar, küresel ticaret şartları nedeniyle üretimi bırakmış ya da yurtdışına yönelmiş yerli sermayemizin yeniden yurtiçinde üretime yönelmesine katkı sağlayacak. Yerli üreticinin kapasitesini tam kullanıp, hacim yakalayarak seri üretime geçmesi de birim fiyatlar üzerinde olumlu katkı yapacak" ifadelerini kullandı.

Yerli üreticinin AB pazarında daha etkili olacağına işaret eden Aydın, bu durumun olumlu sonuçlarının istihdam piyasasında da görüleceğini vurguladı.

Aydın, yerli üreticilerin, Çin'den gelen kalitesiz ürünlerle yarışamadıklarını anlatarak, "Bu bakımdan başta okul çantaları, valizler, kadın çantaları ve benzeri ürünlerde yerli üretici lehine bir dönüşüm gerçekleşecektir. Bu vergi nitelikli ithalatçıya da katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.