İthal cep ve laptoplara ek vergi!

İthal cep ve laptoplara ek vergi!

Hükümet, elektrik ve elektronik ürünlere yeni vergi getirmeye hazırlanıyor.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, 'Elektrik ve elektronikle ilgili antidamping müdahalelerimiz olacak. Laptop'lardan cep telefonlarına kadar... Bunların Türkiye'de üretilmesini istiyoruz' dedi.
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Önümüzdeki dönemde elektrik ve elektronikle ilgili de antidamping müdahalelerimiz olacak. Laptoplardan telefonlara kadar. Bunların Türkiye'de üretilmesini istiyoruz. Türkiye eğer bu iki alanda 5-6 milyar dolarlık ithalat yapıyorsa bu markalar gelsin bunu Türkiye'de üretsin" diye konuştu.
 
Rusya'ya ihracatta engeller kaldırılıyor
 
Bir başka soru üzerine Zeybekci, Rusya ile dış ticarette hemen bir gelişme olmasını beklemediklerini belirterek, Rus Ekonomi Bakanı'yla mutabakata vardıklarını bildirdi. Zeybekci, "Sertifikasyon ve akreditasyon artı taşıma kotalarıyla ilgili, yani ihracatımızın önündeki engelleri, 2014 yılı sonuna kadar karşılıklı olarak kaldırma konusunda anlaştık" değerlendirmesinde bulundu.
 
İran ile ticareti geliştireceğiz
 
İran ve Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin 14 milyar dolar civarında olduğunu ve taraflar arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması'yla 166 üründe İran'ı istenilen seviyeye getirdiklerini kaydeden Zeybekci, "Hedefimiz, bu 166 üründe işbirliğini çok iyi bir şekilde yaptığımız zaman iki yıl içinde 35 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine ulaşırız" dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.