İtalyanlar Trump'ın yolunda: Müslüman yasağı getirelim

İtalyanlar Trump'ın yolunda: Müslüman yasağı getirelim

İspanya'nın Barcelona kentinde yaşanan ve 15 kişinin ölümü ile sonuçlanan DEAŞ terör örgütü kaynaklı saldırı, İtalya'daki İslam Düşmanları'nı da harekete geçirdi. Anti-İslamizasyon Partisi Müslümanların kovulmasını istiyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- "Farklı renkler artık yeterli, olağanüstü bir tehdit karşısında herşeyden önce bir devlet,kendi vatandaşlarını koruma sorumluluğuyla, olağanüstü çözümler olarak yetki hakkına ve görevine sahiptir."

Sloganı son günlerde İtalya'da İslam Düşmanları tarafından dillendiriliyor. İspanya'da yaşanan terör saldırısı İtalya İslam Düşmanları'nı harerkete geçirmiş durumda. Irkçı kimliği ile bilinen Anti İslamizasyon Partisi, Donald Trump'ın ABD'de uygulamak için harekete geçiyor.


Yaşanan son terörist eylemler ve internet sitesi yorumcusu Rita Katz'ın yayılan alarmından sonra (Katz'a göre Roma şehri Müslümanların gözdesi haline geldi) Anti-İslamizasyon Partisi (PAİ) önleyici savunma hakkı talep ediyor.


Bu radikal teklif Birleşik Devletler başkanı Donald Trump'un tartışmalı "Müslüman Yasağı" tasarısına benziyor. Daha iyi anlamak için -  Şeriat,Laiklik ve birey özgürlükleri hakkında kurulmuş, sivil toplum arasındaki uzlaşmazlığı destekleyen yeni hareketin başkanı gazeteci Stefano Cassinelli'yle görüşme yapan İlgoirnale Gazetesi'nin aktardığı notlarına bakıyoruz. Cassinelli'ye göre istenen Müslüman yasağının detayları şöyle;


"Dışişleri Bakanı, iş ve turizm için seyahat edenleri uyarmak adına tehlikeli olarak görülen devletler listesini hazırlaması yanı sıra yüksek radikalleşme ve köktencilik riski taşıyan Müslümanlar devletlerin bir "Kara Liste" sini yapmalı ve bu ülkelerden gelecek vatandaşların İtalya'ya ulaşmalarını yasaklamalıdır."


Müslümanların Seçim kriterleri hangileri olmalı?
"Seçim kriteri yalnızca şudur: Senin İtalya'daki varlığın, barışsever ve dürüst vatandaşların güvenliğini büyük riske sokuyor mu? Cevap evet ise İtalya'ya girme! "


Öyleyse Müslümanlara kapılar kapalı mı?
"Riskli devletlerden geliyorlarsa evet"


Teklifiniz Trump'ın "Müslüman Yasağı" nı oldukça hatırlatıyor. Irkçılık suçlamaları sizi korkutmuyor mu?
"Kişisel olarak ben bu suçlamadan sorumlu değilim çünkü evlat edindiğim zenci bir oğlum var."
Fakat Amerika'da durum çok kuvvetli bir direnişle karşılaştı ve plan en sonunda suya düştü
Trump doğru birşey yaptı, Washington siyasetinden sonra ki Roma'ya benziyor, birkaç federal yargıcın desteği sayesinde tepkileri altetmeyi başardı.



 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.