İtalya'da deprem yaşandı, ölü sayısı artıyor

İtalya'da deprem yaşandı, ölü sayısı artıyor

İtalya'da deprem meydana geldi. Accumoli bölgesinde meydana gelen depremde ilk açıklamalara göre 18 kişi yaşamını yitirdi. İtalya'da depremde çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor.

İtalya'da deprem yaşandı! Avrupa'da Çizme olarak anılan İtalya deprem gerçeği ile yüzleşti. İtalya'nın merkezinde yer alan bölgede meydana gelen depremde hem çok sayıda can kaybı yaşanırken, hem de büyük bir maddi hasar meydana geldi. İtalya'da deprem gece saatlerinde insanların uykuda olduğu sırada gerçekleşmesinden dolayı hayatını kaybeden insan sayısı da hayli fazla oldu. İlk belirlemelere göre 18 kişi yaşamını yitirirken, enkaz altında çok sayıda insanın olduğu belirtildi. 2009 yılında yaşanan L'Aquila depreminde 300 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, bu depremin bilançosunun ne olacağı merak konusu. İşte İtalya'da deprem hakkında en son gelişmeler...

İTALYA DEPREME GECE YARISI YAKALANDI

İtalya'da deprem meydana geldi. Ülkenin merkez bölgesinde başkent Roma'ya 170 km mesafede deprem yaşandı. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nden (INGV) yapılan açıklamada depremin Rieti kentine bağlı Accumoli bölgesinde meydana geldiği belirtildi. Yerel saatle 03.36'da meydana gelen İtalya'da depremin şiddeti Richter ölçeğine göre 6.2 olarak belirlendi. Yeryüzeyinin 10 km derinliğinde gerçekleşen deprem çevre şehirlerde de hissedilirken, depremin ardından yaklaşık bir saat sonra artçı bir deprem daha yaşandı ve İtalya bu kez 5.5 şiddetinde sallandı.

CAN KAYBININ ARTMASINDAN KORKULUYOR

İtalya'da deprem sonrasında ilk açıklamalara göre en az 18 kişi yaşamını yitirdi. Yardım ekiplerinin saatler sonra ulaşabildiği Amatrice kasabasında çok sayıda ev yıkılırken, enkaz altında çok sayıda depremzedenin bulunduğu düşünülüyor. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, çalışmalara İtalyan ordusu da destek veriyor.

BAŞKENT ROMA'DA DA HİSSEDİLDİ

İtalya'da deprem çevre bölgelerde de hissedildi. Başkent Roma'da da hissedilen depremde bazı binaların 20 saniye kadar sallandığı kaydedildi. Depremin ardından İtalyan yetkililer halkı ilerleyen saatlerde artçı sarsıntılar olabileceği konusunda uyardı.

AMATRİCE BELEDİYE BAŞKANI: KASABANIN YARISI YIKILDI

Yaşanan felaketin ardından Amatrice Belediye Başkanı Sergio Perozzi, devlet televizyonu RAI'ye açıklama yaptı. Perozzi, "Yolların tümü kapandı. Kasabanın yarısı yıkıldı. Enkaz altında kalanlar var. Toprak kayması nedeniyle bir köprü de yıkılma ihtimaliyle karşı karşıya" dedi.

 

Mynet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.