İsviçre’de Yüzmeyen Müslümanlara Vatandaşlık Verilmiyor

İsviçre’de Yüzmeyen Müslümanlara Vatandaşlık Verilmiyor

İsviçre’de 12 ve 14 yaşlarında iki Müslüman kız öğrenci, yüzme derslerine katılmak istemediği için vatandaşlık başvuruları reddedildi. İsviçre’de yüzeme dersi zorunlu ders olduğu için tüm öğrencilerin katılması gerekiyor.

İsviçre’den Müslüman öğrenciler hakkında skandal bir karar geldi. Yüzme dersine ve kamplara katılmak istemeyen 2 Müslüman kız öğrencinin vatandaşlık başvuruları reddedildi.

 

İsviçre SRF televizyonunda yer alan habere göre İsviçreli yetkililer, Basel'de yaşayan 12 ve 14 yaşlarındaki 2 Müslüman kız öğrencinin yüzme derslerine ve kamplara katılmak istememeleri nedeniyle vatandaşlık başvurularını reddetti.

YÜZME DERSLERİ ZORUNLU

Konuya ilişkin açıklama yapan Basel Vatandaşlık Komitesi Başkanı Stefan Wehrle, İsviçre vatandaşı olmak isteyenlerin ülkenin eğitim sistemine uymak zorunda olduğunu ve İsviçre'nin birçok kantonunda olduğu gibi yüzme derslerinin Basel'de de zorunlu olduğunu söyledi.

DERSE GİRMEYENLER YASAYI İHLAL EDİYOR

Wehrle, “Koşulları yerine getirmeyenler yasayı ihlal ediyor ve bu nedenle de vatandaşlık hakkı verilmiyor.” dedi. 

Daha önce de Müslüman aileler çocuklarının yüzme derslerine katılmaması için başvurmuş ancak mahkeme başvuruyu reddetmişti. Basel'deki okullar, yüzme derslerine katılmayı reddeden öğrencilerin ailelerine para cezası göndermişti.

EL SIKMA ZORUNLULUĞA GETİRİLMİŞTİ

Basel'de Müslüman 2 erkek öğrencinin dini gerekçelerle kadın öğretmenlerinin elini sıkmak istememesinin ardından ise öğrencilere tokalaşma zorunluluğu getirilmişti.

Canlı Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.