İsviçre'de Kur'an-ı Kerim dağıtımına çok sinirlendiler

İsviçre'de Kur'an-ı Kerim dağıtımına çok sinirlendiler

İsviçre'nin Zürih kentinde Müslümanlar tarafından başlatılan 'Oku' adlı kampanya dahilinde şehir merkezlerinde Kur'an-ı Kerim dağıtılıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Gazze doğumlu İbrahim Abou-Nagie tarafından Avrupa'da kurulan 'Oku' adlı vakıf son günlerde Zürih sokaklarında Kur'an-ı Kerim dağıtmaya başladı. İslamiyeti İsviçre'de tanıtmak amaçlı yapılan girişim sert tepkiler ile karşı karşıya.

Kur'an-ı Kerim dağıtılması ülkedeki İslam karşıtlarını tam anlamıyla sinirden köpürtmüş durumda. Konu ile ilgili belediyelere bu kampanyanın bir an önce durdurulması gerektiği talimatının verilmesi isteniyor. Bu istek Polis Merkezi ve Askeri İdare Müdürlüğü tarafından da karşılık buldu. Bu iki kurum, belediyelere dağıtılan Kur'an-ı Kerim'lerin toplatılması talimatı vermeye hazırlanıyor.

Gerçek Din adlı İsviçreli grup, Kur'an-ı Kerim dağıtılması karşısındaki kampanyaların liderliğini yürütüyor. Grup, bir açıklama ile Kur'an-ı Kerim kampanyası konusunda "İslam'ı terör ile eşleştirme" hadsizliğinde bulundu:; "Bu hareket gençlerimizin radikalleşmesine ve cihad kültürünün yayılmasına neden olacak. İsviçre'de terör istemiyoruz."

Swiss İnfo'nun haberine göre 'Oku' adlı İslami grup daha önce Avrupa'nın pek çok farklı noktasında benzer eylemleri ile tanınıyor. Örneğin geçen yıl Almanya'da da farklı bölgelerde Kur'an-ı Kerim dağıtıldı. Fakat İsviçre'de engellemelerin yanı sıra terör ve anayasayı ihlal suçlamaları ile de karşı karşıyalar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.