İsviçre, Müslüman hastalara manevi rehber hizmeti verecek

İsviçre, Müslüman hastalara manevi rehber hizmeti verecek

Ülkede Hristiyan hastalar için çok sayıda manevi rehberler bulunuyor. Bu eksikliği gören Müslümanlar da harekete geçti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İsviçre'nin Zürih kentinde bir Hıristiyan, hastanede, bakımevinde veya kazadan sonra ruhsal desteğe ihtiyaç duyduğunda ona yardım edecek manevi rehberlerin anında bulunması için bir ağ kurulu vaziyette. Fakat Zürih'te yaşayan 100 bin Müslüman için henüz böyle bir hizmet bulunmuyor.

Zürih İslam Örgütleri Örgütü önderliğinde çalışan kurumlar bu eksikliği gidermek için bir fon ayırdı. Fonun ayrılma amacı Müslümanlara manevi hizmetin yanında sağlıkları için de projeler geliştirmek.

Şu an Zürih'te Müslümanların manevi rehberi olacak ve bakımlarını sağlayacak sadece bir kişi bulunuyor. O da gönüllü olarak çalışan ve gerektiğinde 24 saat hizmet veren imam Muris Begovic

Begovic'in teşvikleri ile başlayan girişimler kısa bir süre sonra sonuç verecek ve ayrılan fon ile birlikte 2019'dan itibaren Zürih'teki 100 bin Müslümanın hastalığı durumunda manevi rehberi olacak ve bakımlarını sağlayacak eğitimli imamlar ve din görevlileri ağı oluşturulacak.

Fon içinde ayrıca bakım merkezlerinin kurulması ve engelli Müslümanların finansal desteğinin sağlanması yer alıyor. Bütçe denk gelirse bir de bakım evi kurulabilir.

Projeye bölgedeki katolik örgütlerden de destek geldi. İlk aşamada proje için bu örgütlerin 25 bin İsviçre Frankı ayırdığı gelen bilgiler arasında. 

Yetiştirilecek olan imam ve din görevlilerinin eğitimi 8 ay sürecek. Eğitim sırasında düzenli olarak bir eğitim komitesi de teftiş için hazır olacak.

Swiss info'nun haberine göre 2019 yılının sonunda hedef, Müslüman topluluğun acil manevi bakım hizmetlerini destek almadan finanse etmek olarak belirlendi. Şu anda ayda 50 Müslümanın manevi rehberlik ve bakım hizmetine ihtiyaç olduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum