İsviçre ilk defa tam donanımlı camiye kavuşuyor

İsviçre ilk defa tam donanımlı camiye kavuşuyor

İsviçre'de yaşayan Müslümanların sorunlarının başında ülkede Müslümanların tüm ihtiyaçlarına cevap verecek bir ibadet merkezi olmaması bulunuyor

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-İsviçre'de yaşayan Müslümanlar için müjdeli haber nihayet geldi. Ülkede Müslümanlar için bir merkez bulunmaması sıkıntısı çözülüyor. Fribourg Cami Birliği adlı Müslüman Dernek, bölgeye sadece ülkenin değil, tüm Avrupa'nın en donanımlı camilerinden birini açmaya hazırlanıyor. Bu cami sadece ibadethane olarak değil, bir İslam Merkezi olarak faaliyet gösterecek.

Henüz açılış yeri ve tarihi bilinmeyen caminin müjdesi dernek tarafından verildi. Fakat mümkün olan en kısa sürede bitmesi için derneğin tüm girişimleri yaptığı biliniyor.

Derneğin verdiği bilgilere göre beş katlı bir bina şeklinde olacak Cami, Müslümanlar için bir kompleks ve İslam Merkezi olarak hizmet verecek. İlk katta kadınlar ve erkekler için ayrı bölümleri olan ibadethane, ikinci katta İslami eğitimler için derslikler, üçüncü katta havuzlar ve diğer iki katta çeşitli etkinlikler için alan bulunacak. Yine verilen bilgilere göre yapım maliyeti 3.8 milyon dolar olacak.

swissinfo'nun haberine göre caminin yüksek maliyeti bölgedeki bazı art niyetli kişileri anında rahatsız etti. Bazı kişiler böyle yüksek bir maliyetin nasıl karşılandığını öğrenmek istiyor. Fakat İsviçre yasalarına göre dini cemaatler gelirleri konusunda beyanda bulunmak zorunda değil. 

İsviçre'de Müslüman nüfusu 400 bin olarak biliniyor. Bu rakamın yüzde 80'i Balkanlar ve Türkiye'den gelen Müslümanlar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.