İsviçre göçü sınırlamaya hayır dedi

İsviçre göçü sınırlamaya hayır dedi

İsviçreliler, referandumda, göçü sınırlayıp ülkedeki nüfus artışını engellemeye yönelik teklifi yüzde 74 oyla reddetti.

İsviçre'de bugün gerçekleştirilen referandumda, göçü sınırlayıp ülkedeki nüfus artışını engellemeye yönelik olarak çevrecilerin sunduğu teklife halkın sadece yüzde 26'sı "evet" dedi ve böylece teklif reddedildi.
 
Referandumda oylanan, çevrecilerin sunduğu göçü sınırlamaya yönelik teklifteki amaç, nüfus artışını sınırlamak için göçmen sayısına limit koymak ve aile planlamasına gitmekti.
 
İstatistiklere göre yılda 80 binden fazla Avrupa Birliği (AB) ülkesi vatandaşı, İsviçre'ye göçüyor. Çevreciler, bir yılda gerçekleşen ülke nüfusundaki artışın binde 2'si kadar göçmenin ülkeye giriş yapmasını istiyordu. Bu da yılda yaklaşık 16 bin göçmenin ülkeye kabulü anlamına geliyordu.
 
İsviçre halkı, teklifin kabul edilmesi durumunda 28 AB ülkesi ile ilişkilerin olumsuz yönde etkilenmesinden çekiniyordu.
 
Zengin yabancılara uygulanan vergi oranlarının arttırılması
 
Ülkedeki zengin yabancıların daha fazla vergi vermesine yönelik teklife ise halkın yüzde 41'i "evet" dedi ve teklif reddedildi.
 
Bu teklifte ise hedefte ülkedeki zengin yabancılar vardı. Teklifle zengin yabancılara uygulanan vergi oranının arttırılması isteniyordu. Teklif kabul edildiği takdirde, gelire ve mal varlığına göre vergilendirme yapılacaktı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.