İsviçre camileri için sıkıntılı günler başlıyor

İsviçre camileri için sıkıntılı günler başlıyor

Avrupa'nın önemli ülkelerinden biri olan İsviçre, ülkedeki Müslümanlara karşı yeniden harekete geçti

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-İsviçre'de camiler geçtiğimiz Salı gününe kadar devletten yeterli desteği görüyor ve artan Müslüman nüfusu ile dolup taşıyordu. Camilerin ihtiyaçları ve giderleri hem İsviçre devleti tarafından, hem de dışarıdan gelen bağışlar ile karşılanıyordu.

Fakat İslam karşıtlarının uzun süredir İsviçre Alt Meclis'ine direttiği yasa geçtiğimiz Salı günü kabul edildi. 94 kabul oyuna karşı 89 ret oyu ile geçen yasayla birlikte İsviçre camileri için sıkıntılı günler başlıyor.

Çıkan yasaya göre İsviçre'deki camiler artık dışarıdan herhangi bir bağış veya para kabul edemeyecek. Ayrıca İsviçre tarafından belirlenen kişiler vaaz verebilecek. Camiler artık devletten aldıkları kısıtlı parayı da nereye harcadıklarını beyan etmek zorunda kalacak.

Yasanın alt meclisten geçmesi ile birlikte tartışmalar anında başladı. Pek çok kişi bu yasanın Müslümanları yakın takip etme ve onları olağan şüpheli gözü ile bakılan bir azınlık haline getirme yasası olacak. Bu yasanın bir üst meclisten geçmemesi için Müslümanlar harekete geçmiş durumda.

The Local'in haberine göre yasa tasarısı önümüzdeki hafta İsviçre Senatosu'nda oylanacak. Kabul edilmesi halinde ülke Müslümanları büyük bir baskı ve zorlama altında kalacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum