İsveç'te bir cami kundaklama girişimi daha

İsveç'te bir cami kundaklama girişimi daha

İsveç’in Uppsala kentindeki Müslümanlar, yeni yılın ilk gününde camilerinin yakılmaya çalışıldığı haberi ile başladı.Uppsala’nın Svartbäcken bölgesindeki bir cami bugün sabah erken saatlerde yakılmak istendi.

Görgü şahitleri sabah saat 5.30’da bir kişinin camiye yanıcı madde atarak uzaklaştığını söyledi. İtfaiyenin olay mahalline ulaştığı ana kadar söndüğü belirtilen ateşin herhangi bir maddi zarar vermediği kaydedildi. Polisin olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İsveç’te son günlerde peş peşe camiler kundaklanıyor. 25 Aralık’ta Eskilstuna kentinde bir konutun giriş katında bulunan camiye düzenlenen saldırıda, cami kullanılmaz hale gelirken, biri ağır beş kişi de yaralanmıştı. 29 Aralık’ta İsveç’in güney kenti Eslöv’de de İslami Kültür Derneği’ne bağlı bir cami kundaklanmıştı. Buradaki saldırıda da maddi hasar meydana gelmişti.

İsveç’te ırkçılık ve yabancı düşmanlığı üzerine çalışmalar yapan Expo Vakfı’nın araştırmasına göre, 2014 yılında İsveç’teki camilere karşı irili ufaklı en az 12 saldırı düzenlendi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.