İsveçli politikacı: İsrailliler, Nazilerden daha kötü

İsveçli politikacı: İsrailliler, Nazilerden daha kötü

İsveç Yeşiller Partisi Üyesi Hansen: "İsrailliler ile Naziler arasında hiç fark yok, hatta İsrailliler daha kötü."

İsveç Yeşiller Partisi Stockholm Belediyesi Meclis Üyesi Birgitta Hansen, Facebook sayfasından, "İsrailliler ile Naziler arasında hiç fark yok, hatta İsrailliler daha kötü." mesajını paylaştı.
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında çocuk ve sivillerin öldürülmesine çok sinirlenen 59 yaşındaki İsveçli kadın siyasetçi mesajının devamında, "Tarih tekerrür ediyor. Nazilerin yaptığı katliama maruz kaldıkları için bu zamana kadar mağdur oldukları haklarını isteyen İsrailliler, bugün aynısını kendileri yapıyorlar. Dünyada söz sahibi güçleri de, İsrail'in Filistin'e karşı kendimizi savunuyoruz yalan propagandasında inanıyor. Çünkü dünyada ve özellikle Amerika'da İsrail şirketleri ve lobisi çok güçlü. Ayrıca Amerika, İsrail'e milyarlarca dolar yardım yağdırıyor. Arap dünyasındaki çıkarlarını İsrail üzerinden kontrol ediyor." şeklinde yazdı.
 
Facebook sayfasında yayınladığı mesajın ardından antisemitist suçlaması ile karşılaşan ve tepkiler alan tecrübeli siyasetçi Birgitta Hansen, İsveç basınına yaptığı açıklamada, "Ben anti-semitist değilim. Kimse benim yazdıklarımı yanlış anlamasın. Benim birçok Yahudi arkadaşım var. Önceden bir Yahudi erkek arkadaşımla uzun süre beraber yaşadım. İsrail Gazze'de okullara saldırarak, çocukları öldürerek etnik temizlik yapıyor. Ben bu noktaya dikkat çekmek istedim." diye kendini savundu.
 
Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.