İsveç çadırkent kuruyor

İsveç çadırkent kuruyor

Mülteci krizinin en yüksek seviyede yaşandığı bugünlerde, İsveç, barınma sorununu çözebilmek amacıyla, barınmaya açtığı eski hapishanelerden sonra, şimdi de çadırkentler kurmaya hazırlanıyor.

İsveç Göçmen Dairesi'nden yapılan acıklamaya göre Suriye krizinden sonra İsvec'e gelen göçmenler 1992 yılındaki Balkan krizi sonrası gelenleri aşacak. Göçmen Dairesi'nin verilerine göre, İsveç'e 7 Ekim itibaryla, bu yıl 15 bin 894'ü ebeveynsiz coçuklar olmak üzere toplam 81 bin 400 multeci girdi. Göçmen Dairesi, mevcut akış hızıyla toplam göçmen girişinin yıl sonunda 175 bini bulmasını bekliyor.

Göçmen akınının yoğunlaşması ile birlikte Göcmen Dairesi'nin elindeki barınma yerlerinin de tükenmesi sonucu belediyelere yardım çağrısında bulundu. İsveç hükümeti, mültecilerin barınma krizini sorununu çözebilmek için şimdiye kadar, spor ve jimnastik salonlarını, kapatılmış hapishaneler ve benzeri lokalleri kullanan Göcmen Dairesi'nden çadırkentler kurmak için de hazırlık yapmasını istedi.
Uzmanlar, son zamanlarda başta Suriye olmak üzere Ortadoğu ve Afrika'dan Avrupa'ya göçenlerin ya uzun bir süre ya da daimi olarak kalabileceklerini tahmin ediyor. Göçmen Dairesi verilerine göre, son zamanlarda Isveç'e en çok iltica basvurusunda bulunanları sırasıyla, Suriye, Afganistan,Irak ve Eritre kökenliler ile vatansızlar oluşturuyor.
İsveç'te azınlık hükümetiyle iktidarda olan sosyal demokrat/yesiller koalisyonu, muhalefetteki sağ partiler birliğini oluşturan partilerın liderlerine göçmen krizinın çözülmesi yönünde görüşmelerde bulunmak üzere acil davet gönderdi.


DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.