İştirak-i Âmâli Uhrevi Düsturu

Konu ile ilgili araştırmalar, fikirler ve hayaller neşv-ü nemaya başladığında, Makalenin içeriğini okuyucularla birlikte yazma düşüncesi oluştu.

Risale-i Nur'da geçen iki cümle, dürbün gibi uzak ve geniş alemleri yakınlaştırdı. "Ve hadsiz eşyayı, iştirak ve ittihad ettirip bir vahdete medar, bir ruha mazhar yapmak gibi, kemalat-ı vücudun umumuna sebebdir. "( sözler506) " Ondan başkaları, kemal-i şevk ile iştirak ettiler. " (lem'alar 45)

"İştirak-ı amal-i uhrevi" denilince size ne gibi çağrışımlar yaptı? Kalbinize, aklınıza, ruhunuza, nefsinize, sırrınıza, latifelerinize ilk gelen kavram, kelime veya kelime grubunuzu bizimle paylaşır mısınız? 

İşte bizim kavramlarımız; ALLAH'Ü EHAD ve İTTİHAD. Refika-ı hayatımın kavramı; ÜMMET ŞUURU. Oğlumun; TEFEVVUK. Kızımın; FEDAKARLIK

Ya sizin ki nedir?

Yorumlar kısmında paylaşarak, iştirak-ı amal-i uhreviye düsturunun farkındalığını sağlamaya, kendimizi tanımaya, vahidiyet içinde ehadiyet sırlarını yakalamaya, şahs_ı maneviyenin azası olmaya, cüz'i iken külliyete inkılab etmeye, katre/damla iken denizle tanışmaya, hakikatin bir pazısında yer almaya ne dersiniz?

Rabbim; bu yazıyla birlikte olanlardan razı ol, Rü'yetullah'ınla şereflendir. Amin. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum