'İstihdamda en başarılı ülkelerden biri Türkiye'

'İstihdamda en başarılı ülkelerden biri Türkiye'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, istihdam konusunda en başarılı ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'nin toplam maliyetinin 7,5 milyar lira olacağını belirterek, "Bunlar, tüketimi ve üretimi artıran tedbirler. Hayata geçtikleri zaman verdiğimizden fazlasını geri almış olacağız" dedi.

Yılmaz, İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ne ilişkin TRT Haber'de değerlendirmelerde bulundu. 

Son 4-5 yılda istihdam konusunda en başarılı ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ifade eden Yılmaz, paketin içeriği hakkında bilgi verdi. Yılmaz, "Dünyada imalattan kaçış var. Buna karşın imalat sanayisi güçlü ülkeler ayakta kalabiliyor, olmayan ülkeler ise en ufak bir rüzgarda sarsılabiliyor" diye konuştu. 

Paketin bütçe açısından çok büyük maliyet getirmediğini ifade eden Yılmaz, "Toplam maliyeti 7,5 milyar lira. Bunlar, tüketimi ve üretimi artıran tedbirler. Hayata geçtikleri zaman verdiğimizden fazlasını geri almış olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin tabuları yıkan, her konuyu tartışan bir ülke olarak yoluna devam ettiğini dile getiren Yılmaz, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Bu yıl için yüzde 4 büyüme hedefi koyduklarını anımsatan Yılmaz, kurdaki hareketlilikler gibi nedenlerin olumsuz etkisine karşın, petrol fiyatlarındaki düşüşün büyümeye olumlu yansıyabileceğini kaydetti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.