İşte Zamlı Taksi Ücretleri

İşte Zamlı Taksi Ücretleri

İstanbul'da taksi ücretlerine zam yapılmıştı. Yeni tarife bugün yürürlüğe girdi. İşte zamlı tarife

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın talebi üzerine, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 27 Ağustos'taki kararıyla taksi ücretlerine zam yapıldı.
 
Ortalama yüzde 9 oranındaki zamlı tarife uygulanmaya başlandı. İstanbul'daki 18 bin taksi, karar gereği taksimetrelerini ayarladı.
 
Yeni tarifeye göre, taksimetre açılış ücreti 2,95 TL'den 3,20 TL'ye, kilometre başına ücret 1,83 TL'den 2 TL'ye, 5 dakikadan sonraki 1'er dakikalık bekleme periyodu da 0,27 TL'den 0,35 TL'ye yükseltildi.
 
Taksicilerden taksimetre ayar ücretlerine tepki
 
Zamdan sonra taksimetre ayarlarını yaptırmaya giden bazı taksiciler, ayarlama ücretlerine zam geldiğini öğrenince tepki gösterdi.
 
Sultanahmet Taksiciler Kooperatifi Başkanı Adnan Fincan, taksimetre ayar ücretinin 78 liradan 147 liraya yükseltildiğini belirterek, "Biz bu kadar yüksek zam mı aldık da böyle bir zam yapıldı" dedi.
 
Aldıkları zam yüzde 9'da kalırken, taksimetre ayar ücretlerinin aşırı yükselmesini anlamsız bulduklarını dile getiren Fincan, dünyanın hiçbir yerinde böyle orantısız zam yapılmadığını söyledi.
 
Taksimetre ayarı yapan firmalardan Tetas Elektronik'in müdürü Hüseyin İncekara ise ücretlerin yükselmesinin kendileriyle alakalı olmadığını, taksimetre tarife, muayene, mühür ve damga hakkındaki yönetmeliğin değişmesinden kaynaklandığını ifade etti.
 
İncekara, "Ücretin sadece 102 lirasını biz alıyoruz. 47 lirası, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yasal mühür ücretidir. Bu yasal ücret daha önce yaklaşık 12 liraydı. Bunun böyle yükselmesi de bakanlığın daha önce memurlarının yaptığı işleri, yetkilendirdiği kuruluşlara vermesiyle oldu. Yönetmelik değişikliğinde de bu ücretlerin ne kadar olduğu açıkça belirtilmiştir. Bizim yaptığımız zam da yüzde 10'da kaldı. Taksicilerin aldığı zammın çok üzerinde bir zam uygulamadık" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.