İşte Yerli İHA'ların müthiş özelliği

İşte Yerli İHA'ların müthiş özelliği

İnsansız hava aracı üreticisi Baykar A.Ş Genel Müdürü Haluk Bayraktar açıkladı.

Dünyanın en büyük askeri tatbikatlarında biri olan Efes 2016’da milli silahlar ilk kez görücüye çıkıyor. Müthiş özellikleriyle ön plana çıkmayı başaran tatbikatın gözdesi ‘Bayraktar Taktik Blok 2 İnsansız Hava Aracı’na dair Baykar A.Ş. Genel Müdürü Haluk Bayraktar 24 TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Haluk Bayraktar konuya ilişkin şunları söyledi:

"İLK DEFA SERGİLİYORUZ"

"Burada Efes tatbikatında yüzde yüz milli özgün olarak tasarlanan ve hali hazırda Türk Silahlı Kuvvetlerinin hizmetine girmiş bulunan aktif olarak terörle mücadelede kullanılan ‘Bayraktar Taktik Blok 2 İnsansız Hava Aracı’nı sergiliyoruz.

Biz bugün burada aslında silahlı olarak geliştirdiğimiz ‘Bayraktar Taktik Blok 2’yi de ilk defa sergiliyoruz. Büyük bir gurur. Efes Tatbikatı büyük bir tatbikat, özellikle ülkemizin son 10 yılda savunma sanayi alanında yapmış olduğu yatırımlar bunları milli olarak geliştirme yönünde konmuş olan iradenin başarı örnekleri sergileniyor. Bayraktar Taktik Blok 2 bunu en somut örneklerinden birisi.

"BUGÜN BU TEKNOLOJİYE SAHİP BİR ELİN PARMAKLARI KADAR ÜLKE VAR"

Bayraktar Taktik Blok 2’nin elde etmiş olduğu başarılar, sahip olduğu teknoloji, uçuş kontrol sistemlerinden yazılımına sahip olduğu teknolojiler gerçekten diğer ülkeleri etkiliyor. Bugün bu teknolojiye sahip bir elin parmakları kadar ülke var. Biz geçekten ortaya konan bu iradeyi devam ettirebilirsek ülkemiz 10 yıl içinde çok daha ileri noktalara gidecektir.

Aracımız bir yıldır operasyonlarda kullanılıyor. Gece-gündür uçuş yapıyor. Bunu asimetrik harp ortamında çok büyük bir avantaj getiriyor. Büyük bir koordinasyon gerektirecek bir iş sadece 1 insansız hava aracılığıyla olaylıkla yapılabilecek.

"UYDU DESTEĞİ İLE DÜNYANIN HER TARAFINA"

Geliştirdiğimiz araç taktik sınıfı bir insansız hava aracı ve hali hazırda 3 bin saat uçuşa ulaştı. Çok rahatlıkla uyduyla haberleşebilir hale getirilebilir.
Örneğin şu an sınırda kurduğumuz antenlerle 1500 km’lik bir sınırda gidip keşif yapabilecek bir kabiliyete erişmiş durumda arzu edildiği takdirde uyduyla desteklenerek dünyanın istediği noktasında görev yapabilir."

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.