İşte yeni Android M ve Anroid Pay!

İşte yeni Android M ve Anroid Pay!

Amerikan teknoloji devi Google, yeni mobil işletim sistemi 'Android M' ile 'Android Pay’i bugün resmen duyurdu.

Google, yeni işletim sisteminde binlerce hatayı düzelttiklerini, sistemin daha kaliteli hale getrildiğini söyledi.

Günlerdir merakla beklenen yeni sürüm 'Android M' ile birlikte parmak izi taraması daha işlevsel hale geliyor. Bu sayede Android kullanıcısı, parmaklarını kullanarak Google Play'de ödeme yapabilecek ve cihazların kildini daha kolay açabilecek.

Yeni sistemin tam sürümü ise yıl sonlarına doğru hazır olması bekleniyor. Yeni sistemde, herhangi bir uygulamada sesli mesaj göndermek istediğinizde, bir kere uygulama izinlerinden gerekli izinleri verdiğinizde uygulama bir daha size mikrofon kullanımı için izin istemeyecek. Bu uygulama kamera ve diğerleri için de geçerli olacak.

Google, 'Android M' ile beraber Wallet uygulamasını da yenileyerek Apple Pay'e rakip olarak Android Pay uygulamasını da tanıttı. Android Pay’ın mobil ödeme alanında Apple Pay’e rakip olması ve mağazalarda kolay ödeme yapma imkanı hedefleniyor. Google, Android Pay için kendi parmak okuyucusunu geliştirecek.

Android Pay, Android KitKat ve üzerindeki sürümleri kullanan Androidli cihazlarla kullanılabilecek.Diğer yandan HD kalitede sınırsız ve ücretsiz fotoğraf depolama hakkı sunan yeni Google Photos (Fotoğraflar) uygulaması bugünden itibaren Android, iOS ve web platformlarında kullanıma sunulacak.

ntv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.