İşte WhatsApp'ın yeni kamera özellikleri

İşte WhatsApp'ın yeni kamera özellikleri

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni kamera özelliklerini Android için duyurdu. İşte detaylar.

1 milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, dün resmi blog sayfasında yeni kamera özelliklerini duyurdu. Şimdilik sadece Android işletim sistemi için duyurulan kamera özelliklerinin yakın zamanda iOS platformuna da gelmesi bekleniyor. WhatsApp’ın neredeyse tamamı Snapchat’e benzeyen özellikleri sizlerle.

WhatsApp’ın yeni kamera özellikleri sayesinde artık fotoğraf ve video çektikten sonra göndermek istediğinizde, görüntüleri özelleştirebiliyorsunuz. Çeşitli hazır efektlerle görüntüleri “süslemek” mümkün.

Efektler haricinde emojiler de görüntülerin üzerine eklenebiliyor. Kalem özelliği sayesinde yeteneğinize güveniyorsanız görüntüler üzerine çizim yapabilirsiniz. Bunun haricinde ise yazı desteği ile fotoğraf ve videoların üzerine yazı yazılabiliyor. Eklenen yazıların rengi ve stili de değiştirilebiliyor.

Yeni güncelleme ile fotoğraf ve video çekimlerinde telefon ekranı flaş olarak kullanılabiliyor. Böylece düşük ışık altında kalite artırılabiliyor. Ön ve arka kamera arasında geçiş yapmak için ise ekrana iki kere dokunmak yeterli oluyor. Yakınlaştırma özelliğinin eklendiği de belirtilmiş. Yeni özelliklerin nasıl göründüğünü aşağıdaki ekran görüntüsünde bulabilirsiniz.

Eklenen tüm özelliklerin, hatta ekran görüntüsünde yer aldığı üzere, arayüzün Snapchat’e son derece benzemesi dikkat çekiyor. Facebook, sırasıyla tüm uygulamalarında Snapchat’in özelliklerini parça parça almaya başladı.

 

CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.