İşte vatandaşın en çok şikayetçi olduğu sektörler

İşte vatandaşın en çok şikayetçi olduğu sektörler

Son 7 ayda gelen 100 bin 837 şikayetin yüzde 49'u GSM hizmetlerinden kaynaklandı. En fazla şikayet edilen konuların başında faturalar geldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) son 7 ayda gelen 100 bin 837 şikayetin yüzde 49'u GSM hizmetlerinden kaynaklandı. Konularına göre yapılan ayrımda en fazla şikayet faturalara ilişkin oldu. AA muhabirinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden derlediği bilgiye göre, Ağustos 2013 ile Şubat 2014 tarihleri arasında kuruma 100 bin 837 şikayet yapıldı. Bu şikayetlerin 96 bin 100'ü cevaplandırıldı, 133'ü kurum içinde başka birimlere yönlendirildi, 2 bin 77'si işleme konuldu ancak sonuçlanmadı, 2 bin 61'i ise reddedildi.

Şikayetlerin sektör bazında dağılımına bakıldığında, en fazla şikayetin yüzde 49 ile GSM hizmetleriyle ilgili olduğu görüldü. Şikayetlerin yüzde 31'i internet, yüzde 12'si uydu platform, yüzde 7'si sabit telefon, yüzde 0,48'i ise kablo TV hizmetleriyle ilgili gerçekleşti.

Konularına göre yapılan ayrımda en fazla şikayetin faturalara ilişkin olduğu belirlendi. Tüketicilerin faturalarla ilgili şikayetlerinin dağılımı incelendiğinde en fazla şikayet konusunun başında yüzde 46,67 ile uydu platformda fesih/geçici durdurma yer aldı. Şikayetlerin yüzde 34,16'si GSM faturalarından, yüzde 21,18'i sabit telefon bağlantı sorunlarından, yüzde 19,35'i ile kablo TV fesih ve geçici durdurmadan ve yüzde 19,21'i ise internet servis sağlayıcılığı faturalarından geldi.

İlgili sektörlerde en fazla şikayet edilen konular ve toplam şikayetçi içindeki payları şöyle:

fatura.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.