İşte ucuz yumurtanın adresi

İşte ucuz yumurtanın adresi

Yumurta Üreticileri Birliği, tüketicilerin yumurtayı büyük marketler yerine küçük işletmeler ve pazarlardan daha ucuza alabileceklerini bildirdi.

 
Yumurta Üreticileri Birliği (YUM-BİR) Genel Başkanı Hasan Konya, tüketicilerden son zamanlarda yumurta fiyatlarının özellikle büyük marketlerde çok yüksek olduğu yönünde şikayetler aldıklarını belirtti.
 
Yaptıkları araştırmalar sonucu markette ve pazarda 8 ile 9 lira arasında satılan yumurtanın büyük marketlerde 10 - 12 lira olduğunu, bunun bazen 14 liraya liraya kadar da çıktığını gördüklerini ifade eden Konya, tüketicinin mağdur edildiğini ifade etti.
 
Konya, büyük marketlerin piyasa araştırma eksikliği veya yapılan sözleşme gereği tek bir üreticiye bağlı olması nedeniyle bu durumun ortaya çıktığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Biz toptan bazda yumurtayı 18 kuruşa satıyoruz. 18 kuruştan 30'lu viyol 5,4 lira yapar. Bu, çıkış fiyatı. Araya aracılar, paketleme ve nakliye giriyor. Küçük market ve pazarlarda şu an 63 gramlık yumurta 8,5 - 9 lira. Marketlerde yumurtanın fiyatı nasıl 12 lira oluyor. Yumurtanın toptan fiyatı 21 kuruş olduğunda bu rakamlar 14 liraya kadar çıkıyor. Pazarda en çok fiyat açıklayan işletmeleri baz alıyorlar. Bu tamamen satın alma birimlerinin gerekli analizi yapmamalarından kaynaklanıyor. Aracı firmalar da bu fiyatların ortaya çıkmasında etkili."
 
"YUM-BİR'in iktisadi işletmeleriyle irtibata geçebilirler"
 
Konya, piyasadaki bu fiyat çeşitliliğinin küçük ve orta ölçekli yumurta üreticilerini de olumsuz etkilediğini dile getirdi.
 
Büyük marketlerin satınalma yöneticilerinin birlikle ve bir çok yumurta üreticisiyle irtibata geçmelerinin hem kendilerinin hem de tüketicinin lehine olacağını anlatan Konya, "Bu konuda kendilerine her türlü yardımda bulunabiliriz. Rusya'ya yumurta ihracatı yapmaya hazırlanan üreticilerimiz büyük marketlerin isteklerini, taleplerini günü gününe karşılayabilecek kapasite ve kaliteye sahip. Ayrıca birliğimizin iktisadi işletmeleri var. Onların mallarını da tedarik edebiliriz" diye konuştu.
 
Konya, anne sütünden sonra en değerli gıdaların başında gelen yumurtanın en ucuz ve en hijyenik şekilde vatandaşlara sunulması gerektiğini belirtti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum