İşte Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsü

İşte Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye'nin toplu taşıma da kullanılması hedeflenen ilk elektrikli otobüsünü tanıttı.

Diğer araçlara göre elektrikli otobüsün maliyetini de açıklayan Başkan Gökçek, "Dizel araçlar göre 285 bin Avro, buna 400 bin Avro diyorlar tabi bunun ihaleye çıkıldığı zaman mutlaka pazarlık payı olacak" dedi.
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye'nin toplu taşıma da kullanılması hedeflenen ilk elektrikli otobüsünü tanıttı.
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye'nin toplu taşıma da kullanılması hedeflenen ilk elektrikli otobüsünü Altınpark' da tanıttı. 1 ay boyunca Kuğulupark ve Altınpark arasında sefer yapacak olan otobüsün ilk sürüş denemesini Başkan Gökçek yaptı. Başkan Gökçek, 'Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak tartışmasız dünyanın en çevreci, en yeşil otobüs filosuna sahibiz. Şu anda bin 300 doğalgazlı otobüsümüzle dünya da olmayan bir rekoru elde ettik. Gençlik açısından da Türkiye'de en genç filo Ankara Büyükşehir belediyesinde. Çevreci mücadelemiz devam ediyor. Türkiye'de ilk defa elektrikle çalışan bir otobüsü devreye sokup, deneme çalışmalarını yapıp vatandaşımızın teveccühünü de kazandığımız takdirde önümüzdeki dönemde çevreci filomuza elektrikli otobüsleri de kazandırmak istiyoruz. Çevre dostu elektrikli otobüslerimiz yılda 5 bin 200 ağacın sağladığı oksijenin yok olmasını önlüyor. Otobüsün deposu 5 saatte ful olarak dolabiliyor. Yılda 900 varil petrol tasarrufu ile yakıtta yıl da 170 bin TL tasarruf sağlıyor. Eksoz yok, emisyon yok, gürültü, kirlilik yok. İnşallah Ankara'ya bu otobüsleri kazandırmak istiyoruz' diye konuştu.
 
Diğer araçlara göre elektrikli otobüsün maliyetini de açıklayan Başkan Gökçek, 'Dizel araçlar göre 285 bin Avro, buna 400 bin Avro diyorlar tabi bunun ihaleye çıkıldığı zaman mutlaka pazarlık payı olacak. Teknoloji geliştikçe fiyat düşüyor. Bu otobüs bir ay süre ile deneme için Altınpark, Kuğulupark arasında çalışacak gelip gidecek. Kullanıma açılıyor, biz bunu satın almadık deneme maiyetinde ayrıca da fiyatlarında anlaşabilirsek bundan sonra ki yapmış olduğumuz ihalelerde elektrikli otobüslere geçmeye niyetimiz var' dedi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.