İşte Türkiye'nin ilk Apple mağazası

İşte Türkiye'nin ilk Apple mağazası

Apple'ın, 5 Nisan Cumartesi günü Zorlu Center'de açılması planlanan, Türkiye'deki mağazası basın mensuplarına tanıtıldı. Apple Dünya Mağazalar Başkan Yardımcısı Steve Cano da toplantıda, mağazaya ilişkin gazetecilere bilgi verdi.

TÜRKİYE'DEKİ İLK APPLE STORE
 

Cano, Türkiye'deki ve İstanbul'daki ilk mağazayı açmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Burası 2 kıtayı birleştiren bir şehir ve bu şehir aynı zamanda teknolojiye tutkun ve sıcak insanların yaşadığı bir yer. Bu mağaza bizim, dünyanın 15 farklı ülkesinde kurmuş olduğumuz mağazalardan 424'üncüsü oluyor. Hem Türkiye'de, İstanbul'da olmaktan, hem de Zorlu Center'da olmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

Mağazaları 1 günde 1 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Cano, AppleTürkiye mağazasında her birisi Türkiye'den seçilen, özel eğitim alan 100'den fazla çalışan bulunduğunu söyledi.

Cano, mağazanın tavanında bulunan cam fenere işaret ederek, mağazaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bu cam fener, gün ışığını mağazanın her yanına taşıyor. Bu mağazadaki kadar cam, dünyanın hiç bir yerindeki apple mağazasında yok, buna mağazanın iki tarafından yükselen cam merdivenler de dahil. Mağazanın üst katında, teşhirde bulunan 200 ürün, Mac'lar, iPhone'lar, iPad'lar, internet bağlantısıyla birebir deneyebilir, kullanabilirsiniz. Herhangi bir Apple ürününü aldıktan sonra, kişiye özel kurulum masalarımızda, aldığınız ürünü size özel hale getirerek, kişiselleştirerek buradan çıkmanızı sağlıyoruz."

Çocuklar için sunulan ücretsiz programlara da değinen Cano, 23 Nisan için mağaza içinde çocuklara, özel bir hizmet sunacaklarını, çocuklara Apple ürünlerini nasıl kullanacaklarına ilişkin ücretsiz bilgi verileceğini aktardı.

Mağazanın alt katında bulunan aksesuar bölümünden, Genius Bar'dan bahseden Cano, mağaza içinde ücretsiz internet hizmeti bulunduğunu ve cumartesi saat 10.00'da yapılacak açılışta 4 bin 500 kişiye tişört dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.