İşte Türkiye'nin en kalabalık mahallesi

İşte Türkiye'nin en kalabalık mahallesi

Diyarbakır Kayapınar'da bulunan Peyas Mahallesi, hem Türkiye'nin en kalabalık hem de hane halkı sayısı en fazla olan mahalle unvanını elinde bulunduruyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü verilerine göre Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Peyas Mahallesi iki rekoru elinde tutuyor. TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Peyas Mahallesi'nin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2013 verilerine göre 151 bin 862 olan nüfusuyla Türkiye'nin en büyük mahallesi olduğunu ve nüfusuyla Edirne Karaman, Düzce, Bolu, Siirt ve Tokat başta olmak üzere 39 ilin merkez nüfusundan daha fazla nüfusa sahip olduğunu söyledi.

İKİNCİ REKOR HANE HALKI SAYISINDA
 En kalabalık mahalle ünvanını elinde bulunduran Peyas Mahallesi, 29 bin 411 hane halkı sayısıyla da Türkiye'nin en fazla hane halkı sayısına sahip mahallesi oldu. Peyas Mahallesi'ni 23 bin 591 ile İstanbul'un Küçükçekmece ilçesine bağlı Atakent Mahallesi, 23 bin 40 ile İstanbul'un Ataşehir ilçesine bağlı İçerenköy Mahallesi ve 21 bin 274 ile İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı Zafer Mahallesi takip etti. Türkiye'nin 93 bin 453 nüfusu ile en kalabalık ikinci mahallesi olan Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri mahallesi ise 17 bin 110 hane halkı sayısı ile 15. sırada yer aldı.

PEYAS ARTIŞ SAYISINDA DA ÖNDE
 2012 yılına göre kıyaslandığında Peyas Mahallesi'nin nüfusu 9 bin 634 kişi, hane halkı sayısı ise 2 bin 671 arttı. Atakent Mahallesi'nin nüfusu 7 bin 165 kişi, hane halkı sayısı ise 2 bin 87, İçerenköy Mahallesi'nin nüfusu 487 kişi, hane halkı sayısı ise 465, Zafer Mahallesi'nin 675 kişi, hanehalkı sayısı ise 414 arttı. Huzurevleri Mahallesi'nin ise 2012 yılına göre oranla nüfusu bin 621 kişi, hane halkı sayısı ise 504 artış gösterdi. Hane halkı sayısında Peyas Mahallesi'nin ardından en fazla artış 2 bin 122 hane halkı sayısıyla İstanbul'un Maltepe ilçesine bağlı Zümrütevler Mahallesi'nde gerçekleşti.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.