İşte terör örgütlerinin yeni yöntemi

İşte terör örgütlerinin yeni yöntemi

Gaziantep’te terör örgütlerinin yeni bir eylem planı deşifre edildi. Bomba yüklü motosikletlerle saldırma tarzı dünya genelinde de yaygın olarak kullanılan bir terör yöntemi ancak Türkiye'de daha önce başvurulmamış bir yöntem.

Motosiklete tuzaklanan patlayıcılarla yapılması planlanan eylem türüne karşı tüm polis ve jandarma ekipleri uyarıldı.

Türkiye’nin doğu illerinde terör örgütü PKK/KCK’ya, Gaziantep gibi bazı kentlerde de DAEŞ’e yönelik operasyonlar sürdürülürken, yürütülen istihbarati çalışmalar neticesinde terör örgütlerinin yeni bir yöntemle eylem hazırlığında olduğu belirlendi. Yeni yönteme göre motosikletleri kullanacağı belirtilen terör örgütlerinin patlayıcıları ise motosikletlerin koltuk altındaki kısma yerleştirdiği belirlendi. Bulunması kolay ve maliyeti düşük olan motosikletlerin dikkat çekmemesi, istenilen noktaya rahatça girebilmesi gibi sebeplerle de tercih edildiği tahmin ediliyor. Türkiye genelindeki tüm valilik, güvenlik güçleri eylemlere karşı uyarılırken, eylemler de ise hedeflerin kamu kurumları ile vatandaşların toplu olarak bulunduğu yerlerin olabileceği belirtiliyor. Terör örgütlerinin öncelikli hedeflerinin ise büyük şehirler ile operasyonların sürdüğü Güneydoğu ve Doğu illeri ve Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa gibi sınır illeri olduğu iddia ediliyor.

TEDBİRLER ARTTIRILDI

İstihbarati bilgiler üzerine Gaziantep’teki başta olmak üzere sınırdaki kamu kurumlarının çevresinde nokta görevi yapan güvenlik güçleri eylemlere karşı uyarılırken, kentteki elektronik denetleme sistemleri ile trafikteki motosikletlerin takip altına alındığı öğrenildi. Motosikletlere yönelik polis uygulamaları da arttırıldı. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında devriye polisleri tarafından şüpheli şahıs ve durumlara karşı sürekli çevre kontrolü yapılıyor. Tüm çevre nöbetçileri çelik yelek giymesi konusunda tekrar ikaz edilirken, şüpheli durum, kişi ve araçlara karşı duyarlı olunması istendi.

PKK’NIN HEDEFİ KAMU GÖREVLİLERİ

Deşifre edilen bir başka plana göre ise KONGRA GEL-PKK/KCK terör örgütünün şehir savaşı stratejisinde uğramış olduğu başarısızlık nedeniyle eylemlerini arttıracağı ileri sürüldü. Örgüte kadro, mühimmat ve patlayıcı takviyesi amacıyla 200 örgüt mensubunun Suriye’den Türkiye’ye geçtiği öğrenilirken, Güneydoğu’daki ÖSB/YBS kadrolarına katılan örgüt militanlarının, 1 Haziran’dan sonra eylemleri arttırarak, psikolojik üstünlüğü ele geçirmek isteyeceği bilgisine ulaşıldı. Yapılacak eylemlerde ise bilinen bombalı araç saldırısının yanı sıra örgütün zaman zaman kullandığı güvenlik görevlisi ve kamu personeli kaçırma stratejisine ağırlık verileceği istihbaratına ulaşıldı.

KÖŞEYE SIKIŞAN DAEŞ’IN SON ÇIRPINIŞLARI

Suriye’de ve Irak’ta her geçen gün daha da köşeye sıkıştırılan DAEŞ terör örgütüne, Türkiye genelinde art arda yapılan operasyonlarla nefes aldırılmıyor. Sözde emir ve büyük eylemler bekledikleri isimlerin teker teker yakalandığı DAEŞ’in başta Avrupa olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinden gelen militanları da örgüte katılmadan gözaltına alınıyor. Yakalanan örgüt üyeleri birlikte deşifre edilen DAEŞ’in eylem planında, Suriye sınırındaki Kilis’in Öncüpınar sınır kapısına bombalı araç ile saldırı hazırlığında olduğu iddia edilirken, daha önce fetva verdikleri Gaziantep ve Kilis’in fethi için sansasyonel saldırıların yer aldığı ileri sürüyor. Gaziantep ve Kilis’teki halkın bölgeyi boşaltması içine gerçekleştirilen füze roket atımı ile bombalı araç ve canlı bomba gibi eylemlerin sürdürüleceği bilgisi de yer alıyor. Eylemlerin başarılı olması halinde ise Suriye ve Irak’taki örgüt üyeleri bu kente sızarak, ele geçirmesi planlanıyor. Örgüt üyesi bir çok militanın bölgeye sızarak, Kilis ve Gaziantep gibi kentlere yerleştiği, uyuyan hücreler olarak hiç bir eyleme katılmadığı da elde edilen bilgiler arasında bulunduğu öğrenildi.

SINIR KAPILARI VE SINIR HATTINDA ÜST DÜZEY GÜVENLİK

PKK/KCK ile DAEŞ terör örgütlerinin deşifre edilen son eylem planlarının ardından Suriye, Irak sınırı ile sınır kapılarında güvenlik tedbirleri arttırıldı. Sınırda fırtına obüs, tank ve zırhlı yığınağı yapılırken, son derece modern ve teknolojik radar ile elektronik denetleme sistemleri aktif hale getiriliyor. Sınırdaki kalekol, akıllı kulübe sayıları arttırılırken, duvar inşaatına da hız verildi. Günlerdir ülkenin batı illerinden, operasyon yapılan bölgeler ile sınırdaki kentlere başlatılan askeri araç, zırhlı araç ve güvenlik görevlisi sevkıyatı da sürdürülüyor.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.