İşte o skandal atamalar

İşte o skandal atamalar

Seyfi Oktay'ın içerisinde uyuşturucu kaçakçılığı, Dev-Yol terör örgütü ve temyiz davaları olmak üzere çok sayıda dosyaya müdahale ettiği anlaşıldı.

Mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerde, Oktay'ın ayrıca 9 hakim, 12 Cumhuriyet Savcısı ve 3 adliye personelinin atamalarıyla ilgilendiği de anlaşılıyor. İşte Seyfi Oktay ile tutuklanan bazı avukatların temas kurduğu ve müdahil oldukları atamalar ve davalardan bir kısmı:

Ankara'da savcısı olarak görev yapan Ahmet Karabulut Yargıtay'a tayin olmak için Seyfi Oktay'dan aracı olmasını istedi. Oktay da şahsa ait bilgileri HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek'e iletti. Bu atama 6 Mart 2010 tarihli HSYK kararnamesiyle gerçekleşti.

Nizip savcı olarak görev yapan Cem Üstündağ tayini için Oktay'a ulaştı. Oktay da bu iş için Özbek ile irtibat kurdu. Üstündağ, 6 Mart 2010 tarihli HSYK kararnamesiyle Burdur'a bağlı Çavdır ilçesine tayin edildi.

Muğla İdare Mahkemesi üyesi, Hâkim Aydın Tuncalı'nın Muğla İdare Mahkemesi'nde kalabilmek amacıyla Oktay ile irtibata geçti ve aracı olmasını istedi. Tuncalı'nın halen Muğla İdare Mahkemesi üyeliği devam ediyor.

Ahmet Şaktanlı isimli şahıs Oktay'ı arayarak hakim Emine Ulaş'ın tayinin İstanbul Ticaret Mahkemesi Başkanlığı'na çıkarılmasını istedi. Oktay, Şaktanlı ile ilgili bilgileri HSYK Başkan Vekili'ne verdi. Ancak Ulaş'ın getirilmek istendiği makama Ayşe Şentürk atandı. Oktay'ın daha sonra Ayşe Şentürk'ün Yargıtay'a atanması için de devreye girdiği dün basına yansımıştı. Başsavcı Vekili M.Ş.'nin Aralık 2009'da Seyfi Oktay ile görüştüğü de deşifre olan bağlantılar arasında yer almıştı.
Zaman