İşte İsrail adaleti!

İşte İsrail adaleti!

Bebek katili Yahudi terörist serbest, taş atan Filistinli çocuklar ise hapiste.

İsrail'de Yahudi teröristler tarafından Filistinli masum sivillere yönelik düzenlenen saldırıda yanarak hayatını kaybeden bebek için katillere hapis cezası verilmezken; İsrail askerlerine taş atan Filistinli çocuklara 20 yıl hapis cezası uygulanıyor. İsrail meclisi Knesset, temmuzda taş atanlara 20 yıla kadar hapis cezası verilmesi yönündeki tartışmalı tasarıyı onaylamıştı. Temmuz ayında Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir evin Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması olayıyla ilgili bir Yahudi yerleşimciye "6 ay Batı Şeria'ya girmeme" cezası verildiği bildirildi.

3 AY EVDE DİNLENME CEZASI

İsrail ordu radyosunda yer alan haber göre, Nablus kentinin Duma beldesinde 18 aylık bebek Ali Devabişe ve babası Saad Devabişe'nin (31) ölümüne neden olan kundaklama olayıyla ilgili yargılanan Meir Ettinger isimli Yahudi yerleşimciye 6 ay boyunca Batı Şeria'ya giriş yasağı ve 3 ay ev hapsi cezası verildi. Ayrıca olayla bağlantılı olduğu belirtilen 21 aşırı sağ görüşlü İsrailliye de çeşitli idari cezalar verildi.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz sabahı Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği yanarak hayatını kaybetmiş, 31 yaşındaki baba Saad Devabişe de daha sonra tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. Bebeğin annesi ve 4 yaşındaki ağabeyi de yaralanmıştı.

TAŞ ATANLARA ATEŞ AÇIN!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Kültür Bakanı Miri Regev'in, geçen hafta Batı Şeria'da kolu alçılı Filistinli çocuğu gözaltına almaya çalışırken etraftakiler tarafından engellenmeye çalışılan asker üzerinden yaptığı 'vurun' çağrısına 'sessiz' kalmadı.

Kudüs ve 443. Yol'daki 'terör olaylarını' görüşmek için üst düzey güvenlik yetkilileriyle önceki gün bir araya gelen Netanyahu'nun, 'polise taş atılmasına ve teröre karşı sıfır tolerans göstereceğini, geçerli hukuki sistemin de bu suçla başa çıkmakta yeterli olmadığını' söyledi.

Savunma Bakanı Moşe Yalon, Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz ve Genel Güvenlik Kuvvetleri'nin başındaki Yoram Cohen'in hazır bulunduğu toplantı sonrası yapılan resmi açıklamada, polise taş atan göstericilere ateş açılmasına ilişkin düzenlemelerin yeniden gözden geçirileceği belirtildi. Halihazırdaki düzenlemeler, polisin ancak hayatlarını tehdit eden bir durum karşısında silaha başvurmasına izin veriyor. NABLUS

Irkçı bakan: Tutuklama vur!

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) eski sözcüsü olan Regev, İsrailli bir askerin kolu alçıda olan 12 yaşındaki Muhammed Tamimi'yi gözaltına almaya çalıştığı, Tamimi'nin ailesinin de askeri engellemeye çalıştığı görüntüler karşısında şoke olduğunu söylemişti. Twitter'dan yaptığı açıklamada aileye ateş açılması gerektiğini savunan Regev, askerlerin 'eli kolu bağlı gönderilmemesini istemişti: “Saldırıya uğrayan askerin ateş etmesine izin vermeliyiz. Güvenlik Bakanlığı'na bu aşağılamanın durdurulması ve ateş etme düzenlemelerinin derhal değiştirilmesi çağrısı yapıyorum.” Öte yandan toplantıdan 443. Yol ile Judea ve Samarya'ya takviye polis, Kudüs'e de 2 ilave sınır kontrol birliği gönderilmesi kararı çıktı. Knesset, temmuzda taş atanlara 20 yıla kadar hapis cezası verilmesi yönündeki tartışmalı tasarıyı onaylamıştı.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.