İşte İnstagram'daki Türk Kullanıcı Sayısı

İşte İnstagram'daki Türk Kullanıcı Sayısı

Instagram 5. Yılını kutlamaya devam ediyor. Kutlama programı kapsamında ülkemize gelen şirketin en eski çalışanlarından EMEA Bölgesi Marka Geliştirme Yöneticisi Amy Cole, Türkiye’deki Instagram fenomenleri ile bir araya geldi ve önemli açıklamalar yaptı.

Instagram'ın 5. Yılı kutlamaları nedeniyle ülkemize gelen Amy Cole, ziyareti boyunca yerel reklam veren şirket temsilcileri ve Türk Instagram fenomenleri ile bir araya geldi. Özel tur kapsamında kullanıcılar ile birlikte Yerebatan Sarnıcı'nı gezen Amy Cole ziyareti hakkında şu açıklamaları yaptı:

    ''Bugün dünyada 400 milyon insan dünyayı fotoğraflarla deneyimlemek, ilham almak ve ortak tutkular yoluyla iletişime geçmek için Instagram'ı ziyaret ediyor. İnsanlar artık birbirleriyle imgeler yoluyla iletişime geçmeyi tercih ediyor ve dünyayı bu yolla deneyimliyorlar - ve bu durum Türkiye için de oldukça geçerli. Görsel imgeler yoluyla iletişim hem kendi sesimizi bulmamıza yardımcı oluyor, hem de sektörleri yeniden şekillendiriyor. Bu durum aynı zamanda Instagram'ı, istedikleri kitlelere ulaşmak ve ilham almak isteyen topluluklarla iletişime geçek isteyen Türk işletmeler ve pazarlamacılar için de çok güçlü bir mobil reklam platformu haline getiriyor. Türkiye'deki lansman partnerlerimiz yaptıkları yaratıcı hikâye anlatıcılığı ile şimdiden insanlara ilham vermiş durumdalar ve biz de bundan sonraki süreçte Türkiye'deki markaların topluluğumuza katacağı değerleri görmeyi heyecanla bekliyoruz."


Türkiye'deki Instagram kullanıcı sayısını açıkladı

Konuşmasında Türkiye'de 22 milyon kullanıcıya ulaştıklarını söyleyen Cole “Topluluğumuzla birlikte buradaki işlerimiz de büyüyor. Instagram reklamları Türkiye'deki işletmelerin kullanımına Eylül 2015'te açıldı ve o zamandan bu yana ülkedeki iş ortaklarımızla gelecek vaat eden sonuçlara ulaştık. Türkiye'deki 22 milyonluk topluluğumuz her geçen gün daha da büyüyor ve bu da her ölçekteki yerel işletmenin, müşterileri ile etkili bir biçimde iletişim kurmasına olanak sağlıyor" ifadelerini kulandı.

Instagram geçtiğimiz günlerde dünyada 500 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı. Söz konusu rakamlara göre Instagram kullanıcılarının %75'i ABD dışında bulunuyor. Platform üzerinde kuruluşundan bu yana 40 milyar fotoğraf paylaşıldı ve her gün 80 milyondan fazla fotoğraf daha paylaşılıyor ve bu fotoğraflar toplamda 3.5 milyar beğeni alıyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.