İşte gerçek bal

İşte gerçek bal

Bal faydalı besin maddelerinden biri. Vücudumuz için önemli olan bu maddenin de sahte mi gerçek mi olduğuyla ilgili aklımızda soru işaretleri olmuyor değil. Peki gerçek balı, sahte baldan ayırt etmenin yolu ne? İşte bu işin püf noktası

Donan balın ısıtılmasının, balda bulunan, arının salgıladığı enzimleri yok ettiği bildirildi.

Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Rıdvan Ulus, balın oda sıcaklığında muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi.

Tüketicilerin donmuş balı ısıtmadan tüketmesi gerektiğini belirten Ulus, donan balın "gerçek bal" olduğunu vurguladı.

Trakya'da üretilen ayçiçeği balının saklanma koşullarına göre 2-6 ay arasında donduğunu ifade eden Ulus, şöyle konuştu:

"Donmuş bal, o bala herhangi bir katkı maddesi konulmadığının göstergesidir. Balın donması tamamen şeker yapısından kaynaklanır. Balın donmasının en büyük nedeni içerisindeki meyve şekerinin az, üzüm şekerinin fazla olmasıdır. Donmuş bal yıllarca özelliğini kaybetmeden saklanabilir. Donmuş bala ısıyla ilgili herhangi bir işlem yapılmaması gerekiyor. Isıtılan balın içerisindeki arının salgıladığı enzimler yok oluyor ve sadece doğal şeker kalıyor. Isıtılan bal insan sağlığına zararlı hale gelebiliyor."

"Donan balı tercih etmeli"

Ulus, Kırklareli'de ayçiçeği, çam ve bahar balı olarak üzere 3 çeşit bal üretildiğini, her balın kendisine göre özellikleri olduğunu söyledi. Balın, insan sağlığına son derece faydalı olduğunu belirten Ulus, şöyle devam etti:

"Her bir bal çeşidinin kendisine göre has özellikleri var. Tüketicilerimizin özellikle donan balı tercih etmelerini öneriyorum. Orman balı kan yapıcıdır. Bahar balı kan temizleyicidir. Ayçiçeği balının da vücut direncini arttırma özelliği var. Bal insan sağlığına son derece faydalı bir besindir. Balın içerisinde doğal antibiyotik var. Bu antibiyotikler öksürüğe faydalı olduğu gibi vücut direncini de yükseltiyor. Her birey günde en az 2 kaşık bal tüketmelidir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.