İşte Fransız adaleti: Erkeklerle tokalaşmayan Müslüman kadını vatandaşlıktan çıkaracaklar

İşte Fransız adaleti: Erkeklerle tokalaşmayan Müslüman kadını vatandaşlıktan çıkaracaklar

Fransa'nın en yüksek idari mahkemesi şu sıralarda tokalaşmayı reddeden Fransız vatandaşı Müslüman kadını vatandaşlıktan çıkarmayı görüşüyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Olay, Fransız pasaportu almaya hak kazanan Cezayir asıllı Müslüman bir kadının yetkililer ile el sıkışmayı reddetmesi ile başladı. 

Müslüman kadın, Haziran 2016'da Güneydoğu Isere bölgesindeki vatandaşlık töreninde ve yerel bir politikacı ile el sıkışmasının “dini inançları” nedeniyle uygun olmadığını söyledi. Fakat yetkililer aynı fikirde olmadı ve yaklaşık 2 yıl boyunca sürecek bir davayı başlattı.

Dava sonuçlanana kadar Fransız vatandaşı olan Müslüman kadın, şimdilerde vatandaşlıktan çıkarılma tehlikesine çok yakın.

Yetkililere göre bir Fransız hükümet yetkilisi ile el sıkışmamak, Fransız vatandaşlığını hak etmemek ile eş değer ve bu tür hareketler toplumsal asimilasyonun önünü açacak. Bu nedenle Cezayir asıllı kadın vatandaşlıktan çıkarılmalı.

Pakistan Today'in haberine göre, 2010 yılından beri bir Fransız vatandaşı ile evli olan kadın, bir yıldır süren davada çok kez itiraz süreci başlattı. Nisan 2017'de 'görevi suistimal' davası açan Müslüman kadın, henüz bu davanın sonucunu alamadı. 

Eğer karar Cezayirli kadının aleyhine çıkarsa temyiz için Danıştay'a gidilecek. Fakat benzer örneklerde vatandaşlıktan çıkarma durumları yaşandığı için, Müslüman kadın çok büyük ihtimalle vatandaşlıktan çıkarılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.