İşte en sorunlu Android markaları!

İşte en sorunlu Android markaları!

Android işletim sistemini kullananlar arasında sahibine en çok sıkıntı çıkaran sorunlu markalar belli oldu.

Blancco Teknoloji Grubu, 2015 yılının son çeyreğine yönelik hazırladığı 'Mobil Cihazlar Performans ve Sağlık Durumu' raporunu yayımladı.

Enteresan diyebileceğimiz çıkarımların yer aldığı rapor, herhangi bir sorundan ötürü düzgün çalışmadığı gerekçesi ile kullanıcılar tarafından servise gönderilen cihazların incelenmesi neticesinde hazırlanıyor.

Rapora göre, son çeyrek içerisinde gönderilen cihazların %85'i Android platformundan iken iOS ekosistemindekiler %15'lik dilimi oluşturuyor.

Android'lerin içerisinde servise en çok yolu düşen markalar ise şu şekilde sıralanıyor:

1) Samsung (%27)
2) Lenovo (%21)
3) Motorola (%18)
4) Xiaomi (%11)
5) Asus (%8)

Samsung'un Android ekosistemindeki pazar payının %30 seviyesinde olduğunu düşünürsek, %27 ile en çok sorun çıkaran cihaz markası oluşunu da başarısızlık olarak değerlendirmek adil olmaz.
Bununla birlikte Lenovo ile yine Lenovo şemsiyesi altında olan Motorola'yı topladığımızda %39 gibi oranla karşılaşıyoruz ki, bu ikisinin Android pastasından %5 dolayında bir dilime sahip olduğunu düşünürsek kendilerinin kesinlikle bir sorun yumağı olduğunu söyleyebiliriz.

Keza Lenovo ile benzer pazar payına sahip olan Xiaomi'nin durumu da pek iç açıcı sayılmaz. Asus ise pazar payı sıralamasında ilk 10'da dahi giremezken 'sorun payında' %8 gibi hiç de azımsanmayacak bir başarısızlığa(!) imza atmış.

Android ekosisteminin ikinci, mobil dünyanın ise üç numaralı oyuncusu olan Huawei'nin sorun listesinde yer almaması ise büyük başarı. Geçtiğimiz yıl %70 gibi devasa bir büyüme yakalayan Huawei'nin neden tercih edildiğini gösteren donelerden birisi olarak değerlendirebiliriz bunu. Üstelik fiyat/performans oranı da tüm Çinli rakiplerinden düşük bildiğimiz gibi. Her ne kadar muadili ana akım markalarla karşılaştırdığımızda biraz daha uygun bir fiyata sahip olsalar da kesinlikle maliyet odaklı bir strateji izlemiyorlar.

Raporda dikkatimizi çeken diğer önemli noktalar ise şunlar:

> K. Amerika ve Avrupa'da servislere gönderilen cihazların 3/4'ü, Asya'da ise yarısı aslında hiçbir soruna sahip değilmiş. Performans sorunlarının sebebi ise aslında cihaz sahiplerini 'bilinçsiz' kullanımı. Örneğin 40 tane uygulama açıp, hiçbirisini de kapatmadıkları için zamanla bellekte şişme ve doğal olarak performansta da kayıp olunca sorunun donanımdan kaynaklandığını düşünüp servise gönderiyorlar.

> Asya'da performans sorunlarının temelinde sosyal ağ ve mesajlaşma uygulamalarının aşırı kullanımı yatarken Avrupa'da ise emojilere ve verimlilik uygulamalarına aşırı abanmak sıkıntıya sebep oluyor.

> Servise gönderilme gerekçelerinin başında kamera, dokunmatik ekran, şarj, mikrofon ve performans düşüşü geliyor.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.