İşte bayramda en fazla seyahat eden iller

İşte bayramda en fazla seyahat eden iller

Bayramda en fazla seyahat eden iller İstanbul, Ankara ve Adana oldu.

İstanbulluların en fazla ziyaret ettiği illerin başında Mersin, Kayseri, Mardin ve Van gelirken, Anadolu’daki illerin büyük bölümü Ramazan Bayramı’nı seyahat etmeden ya da yakın illerde geçirmeyi tercih etti. Bayramda Antalya’da turistik tatili tercih eden illerin başında ise İstanbul, Ankara, Isparta ve Adana yer aldı.
 
Starpet, Ramazan Bayramı’nda istasyonlarını ziyaret eden araçların hangi ilin plakasını taşıdığını inceledi. Hangi ilin sakinlerinin araçlarıyla hangi şehri ziyaret ettiğini gösteren verilere göre, 2013 yılı Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, bu yıl da en çok İstanbullular seyahat etti.
 
İstanbulluların büyük bölümü bayramı memleketlerinde aileleriyle beraber geçirmeyi tercih etti. İstanbulluların en fazla ziyaret ettiği illerin başında Mersin, Kayseri, Mardin ve Van yer aldı. İstanbul’u en çok ziyaret edenler ise yakın illerde yaşayanlar ile Ankaralılar ve İzmirliler oldu. İstanbul’daki istasyonları en çok ziyaret eden iller Ankara, Tekirdağ, Bursa, İzmir ve Kocaeli olarak sıralandı.
 
İstanbul’un ardından en çok seyahat eden iller ise Ankara ve Adana oldu. Mersin’deki Starpet istasyonları, Ankara ve Adana plakalı araçların en çok rağbet ettiği noktalar arasında yer aldı. Mardin’deki Starpet istasyonları ise Ankaralıların yanı sıra Şırnak ve Batman gibi yakın illerde yaşayanların uğrak noktası oldu.
 
Bayramda birçok aile memleketlerine gitmeyi tercih ederken, Antalya yine turistik tatil için en çok tercih edilen iller arasında ilk sırada yer aldı. Bayram tatilinde Antalya’yı en çok tercih eden iller İstanbul, Ankara, Isparta ve Adana oldu. Ramazan Bayramı’nda Ankaralıların en çok ziyaret ettiği illerde ise ilk sırayı İstanbul alırken, İzmir, Mersin ve Trabzon başkentlilerin tercih ettiği diğer iller oldu.
 
Anadolu’daki illerin büyük bölümü ise Ramazan Bayramı’nı yakın illerde geçirmeyi tercih etti. Mersin’deki Starpet istasyonlarına en çok ziyaret Adana, Urfa ve Hatay plakalı araçlar tarafından gerçekleştirildi. Bayramda Trabzon’a gidenler arasında ilk sırada İstanbul ve Ankara alırken, bu iki ili Samsun ve Rize takip etti. Batman, Van ve Mardin sakinleri ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da bayram tatilini ağırlıklı olarak kendi illerinde geçirmeyi tercih etti.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.