İşte Asus ZenFone Selfie!

İşte Asus ZenFone Selfie!

Asus'un yeni akıllı telefonu ZenFone Selfie, muazzam özçekim yetenekleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Selfie'nin (ilerleyen satırlarda özçekim ifadesini kullanacağız) son dönemin en moda eylemlerinden birisi olduğu muhakkak. Özellikle sosyal ağlar vs. derken her gün bin bir farklı poz eşliğinde Instagram vb. gibi sanal ortamlarda paylaşılan onlarca görüntüyle doluyor ortalık. Haliyle firmalar da doğal olarak özçekim odaklı modellerini birbiri ardına piyasaya sürüyorlar. İşte Asus'un haberimize konu olan yeni akıllısı ZenFone Selfie de bunlardan birisi.

Asus'un halihazırda sürmekte olan Computex Teknoloji Fuarı'nda tanıttığı modeli öne çıkara detay doğal olarak ön kamerası. 13 megapiksel gibi oldukça yüksek düzeyde bir çözünürlüğüne sahip olmasının yanısıra, f/2.2 diyafram aralığı ve 88 derecelik geniş açısıyla (panoroma selfie moduyla 140 dereceye kadar çıkıyor üstelik) toplu özçekimleri dahi kadrajına sığdırabilen bu kamera aynı zamanda saniyede 30 kare hızında 1080p videolarda çekebiliyor. Çift LED flaşı da cabası.

Keza modelin arkasına da 13MP çözünürlüğe ve f/2.0 diyafram aralığına sahip bir kamera yerleştiren Asus'un bu kamerasını öne çıkaran en önemli detay ise lazer otomatik odaklama özelliğine sahip oluşu. Bu sayede hem hızlı ve net biçimde odaklanabilen kamera hem de düşük ışıklı ortamlarda temiz çekim yapılabiliyor. Bu arada arka kamerada da çift LED flaşın yer aldığını atlamayalım.

Son olarak, her iki kamerada da Toshiba'nın 1.12 mikron piksellik, 1/3.07-inç büyüklüğünde sensörüne yer verildiğini de not olarak düşelim.

Modelin diğer teknik detaylarına baktığımızda ise karşımıza çıkanlar şunlar:

- Android 5.0 işletim sistemi + ASUS ZenUI kullanıcı arayüzü
- 5.5-inç büyüklüğünde Full HD (1920x1080) IPS+ LCD ekran
- Qualcomm Snapdragon 615 yongaseti (4 (1.7GHz) +4 (1.0GHz) çekirdekli işlemci + Adreno 405 GPU)
- 2GB/4GB RAM seçenekleri (4GB olup olmayacağı henüz kesin değil)
- 16GB/32GB/64GB dahili hafıza seçenekleri + microSD (+64GB)
- 3G/4G, Wi-Fi, BT 4.0; GPS, NFC bağlantıları
- Çift SIM kart desteği

Önümüzde haftalarda satışa sunulması beklenen modelin fiyatının ne olacağı belli değil ama yongaseti tercihinden hareketle tahminimizce Asus ZenFone 2'den az biraz daha düşük gelecektir. Yine de Türkiye fiyatı muhtemelen 1,000 TL'yi aşar diye düşünüyoruz.

Teknik Dipnot: Qualcomm Snapdragon 615 yongaseti her ne kadar 8 çekirdekli olarak tanıtılsa da aslında 8 değil 4+4 çekirdek mimarisine sahip. Şöyle ki model yük altındayken 1.7GHz'lık 4 çekirdek devreye girerken, atıl modda ya da hafif iş yüklerinde 1.0GHz'lık çekirdekleri kullanıyor.

yenisafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.