İşte açlık sınırı

İşte açlık sınırı

Ocak ayında açlık sınırı bin 153 lira, Şubat ayında ise bin 165 lira olarak gerçekleşti.

Ocak ayında açlık sınırı bin 153 lira, Şubat ayında ise bin 165 lira olarak gerçekleşti.
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) AR-GE Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan 2014 yılı Şubat ayı asgari gıda harcaması (açlık sınırı) ve asgari geçim haddi (yoksulluk sınırı) rakamlarını açıklandı.

Bem-Bir-Sen'den, AR-GE Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan 2014 yılı Şubat ayı asgari gıda harcaması (açlık sınırı)ve asgari geçim haddi (yoksulluk sınırı) rakamlarına ilişkin yapılan açıklamada, "Yükselmeye devam eden açlık ve yoksulluk rakamları, Şubat ayında da hız kesmedi. Şubat ayında yoksulluk rakamları 4 lira, açlık rakamları ise 12 lira arttı. Ocak ayında 1153 lira olarak gerçekleşen açlık sınırı, Şubat ayında 1165 lira olarak gerçekleşti. Ocak ayında 2 bin 998 lira olarak gerçekleşen yoksulluk rakamları ise 3 bin 2 lira olarak kayıtlara geçti" denildi.

SEBZE VE MEYVEDEKİ ARTIŞ ETKİLEDİ

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın açlık ve yoksulluk rakamlarını yükselttiğinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Şubat ayına ilişkin Tüketici Fiyatları Endeksi'ne (TÜFE) göre, Şubat ayında da artmaya devam eden sebze ve meyve fiyatları, açlık ve yoksulluk sınırını artırdı. Aylık en yüksek artış yüzde 2,29 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti.

Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde yüzde 1,42, ev eşyasında yüzde 1,33, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 1,14, sağlıkta yüzde 0,76 artış gerçekleşti. Aylık düşüş gösteren tek grup yüzde 5,06 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan sadece giyim ve ayakkabı grubunda yüzde 5,06 oranında düşüş gerçekleşti."

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.