İstanbul'un sıcak eli 15 bin sığınmacıya ulaşıyor

İstanbul'un sıcak eli 15 bin sığınmacıya ulaşıyor

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen, "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyası kapsamında günde 15 bin Suriyeli sığınmacıya yardım ulaştırılıyor.

Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de bulunduğu 25 ilçe belediyesinin desteğiyle "Kış soğuktur üşütür İstanbul'un kardeşliği ısıtır" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında Şanlıurfa'ya getirilen yardımlar, misafirlere dağıtılmaya devam ediyor.

Battaniye, ısıtıcı, çocuk bezi, giysi ve gıda maddelerinin bulunduğu yardım kolilerinin kentteki 500 bin sığınmacıya ulaştırılması hedefleniyor. 

Kampanya koordinatörü Azmi Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımların dağıtımında hiçbir ayrım yapmadıklarını söyledi. Hayırseverlerin ilgisinden de memnun olduklarının altını çizen Ekinci, depolardaki yardım malzemelerini tüketmeye çalıştıklarını belirtti.

Yardımların yaklaşık 500 kişilik bir ekiple dağıtıldığını vurgulayan Ekinci, şöyle devam etti:

"İstanbul'dan 134 tır geldi ve şu anda 20 tır da İstanbul'da hazır bekliyor, lazım oldukça isteyeceğiz. Bu kampanya devam edecek, gerekirse yardım miktarını artıracağız. Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu ve teşkilat üyelerimizin katılımıyla Şanlıurfa ve ilçelerinde eş zamanlı çalışıyoruz. Gönüllü 500 kişi günde 15 bin kişiye yardım ulaştırıyor."

Ekinci, yardımların 40 minibüsle taşındığını sözlerine ekledi.

Bu arada ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ise kampanya sayesinde rahat bir nefes aldıklarını dile getiriyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.