İstanbul'un kardeşliği sığınmacıları ısıtacak

İstanbul'un kardeşliği sığınmacıları ısıtacak

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde sığınmacılar için "Üşüyorum, Yardım Edin" sloganıyla başlatılan kampanya Şanlıurfa'daki Arap ve Kürt misafirleri mutlu etti.

"Kış soğuktur üşütür İstanbul'un kardeşliği ısıtır" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar, tırlarla Şanlıurfa'ya getirilerek oluşturulan 4 bini kapalı olan 8 bin metrekarelik lojistik merkezine yerleştirildi.

Battaniye, ısıtıcı, çocuk bezi, giysi ve gıda maddelerinin bulunduğu yardım kolileri bugün aralarında, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile bazı belediye başkanlarının katıldığı törenin ardından araçlara yüklenerek kentin çeşitli mahallelerinde kalan sığınmacılara dağıtılacak.

Kampanya kapsamında getirilen mobil fırında ise günde 20 bin ekmek üretilecek.

Türkiye'de en fazla sığınmacının bulunduğu kentlerin başında gelen Şanlıurfa'daki misafirler ise kampanyanın faaliyete geçmesinden dolayı büyük mutluluk yaşıyor.

Suriye'de 4 yılı aşkındır devam eden iç savaş nedeniyle kente gelen sığınmacılar, Kobani'de (Ayn el Arap) IŞİD tehdidi nedeniyle evlerini terk eden Suriyeli Kürtler olmak üzere yaklaşık 500 bin sığınmacı kampanya sayesinde soğuk kış günlerinde adeta bayram yaşayacak olmanın heyecanını taşıyor. 

Kampanyanın koordinatörü AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Seyfi Aktülün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmanın Şanlıurfa'da düzenlenen AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ortaya çıktığını söyledi.

Yaklaşık bir ayda organize olarak İstanbul'da lojistik merkez oluşturduklarını belirten Aktülün, şuana kadar yaklaşık 150 bin tır malzemesi topladıklarını ifade etti.

Çalışmayı bir "iyilik hareketi" olarak niteleyen Aktülün, kampanyaya destek veren tüm İstanbullulara teşekkür etti.

"Misafirlerin ayağına gideceğiz"

Yardımları 40 araçla sığınmacılara ulaştıracaklarını aktaran, Aktülün, şunları söyledi:

"Tespit edilen insanlara ihtiyaçları doğrultusunda ulaşacağız, biz ihtiyaç sahibinin ayağına gideceğiz. Kampanyaya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli STK'lar da destek veriyor. Hep beraber inşallah bu kampanyayı devam ettireceğiz ve birlikte bu ışı başaracaız. Şanlıurfa'ya gelen muhacir dili, dini ne olursa olsun mazlum mağdur olan herkese Türk, Kürt, Arap, Ezidi ayırt etmeden herkese yardım elini uzatmak için buradayız. İnşallah burada güzel bir çalışma faaliyetinde bulunuruz."

Kampanyanın uzun soluklu ve çok kapsamlı olacağını dile getiren Aktülün, çalışmaların bundan sonrada süreceğini kaydetti.

Çalışmaya beklentinin üzerinde bir destek geldiğini vurgulayan Aktülün, "Yardım tırlarının içinde 150 bine yakın battaniye, 300 bine yakın çocuk giysisi, 60 bin civarında bot ve çok sayıda gıda paketleri var. Ayrıca hem ısıtıcı getirdik hemde elektriğin olmadığı yerlerde soba ve yakacağına kadar temin ettik. Burada mümkün mertebe süreyi uzun tutmaya çalışıyoruz. İnşallah savaş biran önce biter ve bu kardeşlerimiz yurtlarına geri dönerler" dedi.

Son günlerde havaların çok soğuduğunu anımsatan Aktülün, öncelikli olarak kamp dışında kalan sığınmacılara ulaşmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Sığınmacılarda sevinç hakim

Eyyübiye ilçesine bağlı Hayati Harrani Mahallesi'nde kiraladığı evde ailesiyle kalan Fevvaz Bedran da söz konusu çalışmadan haberlerinin olduğunu, bundan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Gurbette olmanın üzücü olduğunu ancak kış döneminde sıkıntılarının dahada arttığını anlatan Bedran, "Havalar çok soğudu, biz bu evde 12 kişi kalıyoruz ve tek sobamız var, son günlerde yardım yapılacağının haberini aldık ve bu bizi memnun etti çünkü ihtiyaçlarımız çok fazla. Hayırseverlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Kafiye Bedran ise hayırseverlerin yardımlarıyla geçinmeye çalıştıklarını ve bu soğuk günlerde yapılacak yardımların kendileri için bulunmaz bir nimet olduğunu kaydetti.

"Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 25 ilçe belediyesi ve vatandaşlar da destek veriyor. 

Kampanyayla ilgili detaylı bilgiye "www.yardimkonvoyu.com" isimli internet adresinden erişilebiliyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.