İstanbul'un Fethinin 563'üncü Yılı Etkinlikleri Nerelerde Yapılacak?

İstanbul'un Fethinin 563'üncü Yılı Etkinlikleri Nerelerde Yapılacak?

İstanbul'un Fethinin 563. yılı büyük coşkuyla kutlanacak. İstanbulun fethi etkinlikleri nerelerde olacak ve hangi şehirlerde yapılacak?

stanbul'un Fethinin 563. yılında 29 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye'nin birçok yerinde çeşitlik etkinlik törenleri düzenlenecek. İstanbul'un fethi etkinlikleri nerelerde olacak. İstanbul'un fethi törenlerinin kaçıncı yılı gibi soruların cevabı haber içeriğinde. Anadolu Gençlik Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen İstanbul'un Fethi kutlamaları, bu yıl da Ayasofya Camii'nde sabah namazı kılınması ile başlayacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda İstanbul Yenikapı'da yer alan miting alanında törenler düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım göstereceği törenlere bir çok siyasi ismin yanı sıra halkında yüksek oranda katılımı bekleniyor. İstanbul’a yakın illerden de belediyelerin tahsis ettiği otobüsler tören için İstanbul’a giriş yapacak. Törende 4 bin 500 metre karelik dev sahne kurulacak. İstanbulun fethi etkilikleri saat kaçta yapılacak,  2016 İstanbul'un fethi etkinlikleri hangi şehirlerde olacak detayları...
İSTANBUL'UN FETHİ ETKİNLİKLERİ NERELERDE KUTLANACAK

Anadolu Gençlik Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, İtanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 28 Mayıs Cumartesi sabahı Ayasofya Meydanı'nda sabah namazı kılınarak başlanacağı ifade edildi. Aynı gün saat 17.00 sularında Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu'nda İstanbul'un fethi çeşitli törenlerle kutlanacak. İstanbul'un Fethi'nin 563 yılında Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bir etkinlik gerçekleşecek. İstanbul Yenikapı miting meydanına dünyanın en büyük 3D Mapping sahnesi kurulacak. Etkinlik 4 bin 500 metrekarelik dev sahnede gerçekleşecek. Şenlikte Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları gösterisi de gerçekleştirilecek. Bir çağı kapatıp, yeni bir çağın başlamasına sebep olan İstanbul'un Fethi'nin 563 yılı etkinliği Yenikapı'da gerçekleşecek. Törene, Erdoğan'ın yanısıra Başbakan Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'da katılacak. Gösteride Fethin 563. yılı dolayısıyla 563 kişilik hazırlanan Mehteran Birliği Konseri, Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları Gösterisi, Özel Fetih Kutlaması ve Havai Fişek Gösterisi İstanbullularla ve canlı yayınlarla tüm dünya ile buluşacak.3D animasyon, gerçek boyutlu gemi modelleri, büyük boyutlu dönem toplarının modelleri ve tiyatral gösteri entegrasyonu ile muhteşem fetih yeniden canlandırılacak. Dönemin kıyafetleri, antika araç gereçler, silahlar ve zırhlar titiz bir çalışmayla yeniden üretildi ve bu muhteşem kutlama için bir araya getirildi. Fetih öncesi hazırlıklar ve İstanbul’un fethi günümüzün en ileri teknikleri ve bu gerçekçi sahne malzemeleriyle 29 Mayıs günü Yenikapı’da hayat bulacak. Etkinlikler gün boyu devam edecek.

İSTANBUL YENİKAPI DEV ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

İstanbul’un Fethi’nin 563’üncü yılında Yenikapı’da yapılacak kutlamalar kapsamında dünyanın en büyük 3D Mapping sahnesi kurulacak. 4 Bin 500 metrekarelik dev sahne kurulacak.Etkinlğie Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Türk Silahlı Kuvvetleri komutanları da katılacak.i, Özel Fetih Kutlaması ve Havai Fişek Gösterisi canlı yayınlarla tüm dünya ile buluşacak. Fetihte organizasyonunda 18 kamera ile canlı yayın yapılacak, yayında, işaret dili ile birlikte İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca ve Rusça canlı yayın yapılacak. Tören, 8 profesyonel fotoğrafçı ile fotoğraflanacak. Protokol bölümünde muhtemel yabancı misafirler için simultane sistem kurulacak. Program 4 aşamadan oluşacak. İlk bölüm, şiirler ve mehteran marşlarına sahne olacak. Mehteran konserini Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği Mehteran Grubu gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Muhafız alayı da etkinlikte konser verecek. İkinci bölümde Ay ve Yıldız gösterileri, üçüncü bölünde protokol konuşmaları yapılacak. Dördüncü ve son etklinkte ‘Özel Fetih Gösterisi’ gerçekleşecek. Hemen ardından havai fişek gösterisi ile final yapılacak. Kutlamalar kapsamında; bir milyon seyirci için hazırlıklandı. Etkinlik için yaklaşık bin 200 kişilik bir ekip çalışıyor. Seyircilerin girişi 150 kapıdan olacak. Gösteri alanında; 2 adet büyük çadır Hastane, 10 adet sağlık noktası, 70 adet ambulans, 600 adet sağlık personeli, 6 adet mescit, 6 ayrı noktada bol kabinli mobil tuvalet ve şadırvan, 20 adet su dağıtım noktası, gösterinin izlenebilmesi için 9 adet dev ekran bulunacak. 29 Mayıs 2016 Pazar günü İstanbul'un Fethi etkinlikleri gün boyu İstanbul'da devam edecek.

Ajans Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.