İstanbul'un 5 yıldızlı kurban satım-kesim alanı

İstanbul'un 5 yıldızlı kurban satım-kesim alanı

Başakşehir’de Kurban Bayramı için hazırlıklar tamamlandı.

Üç haftadan kısa bir süre kalan Kurban Bayramı için Müslüman aleminde heyecanlı bekleyiş sürerken ilçe belediyelerinin Kurban Bayramı için hazırlıkları da tüm hızıyla devam ediyor.
 
Mobil kesim üniteleri, sıra bekletmeyen randevu sistemi, otopark, ambulans, veteriner, hayvan sahiplerine için duş alanı, galoş, cafe ve mescit’i ile Başakşehir Belediyesi’nin Kurban satış ve kesim alanları bu senede vatandaşların ilk tercihi olacak.
Başakşehir Belediyesi, Başakşehir 1. Etap Yürüyüş Yolu Altı ve Bahçeşehir’de kurulan Modern, Kurban satış ve kesim alanlarıyla, huzurlu bir bayram için tüm hazırlıkları tamamladı. Yaklaşık bir ay önce başlayan hazırlıkları tamamlayan belediye, bu senede kurban kesmek isteyenlerin kesimleri dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak yapabilmesi için Kurban alanları ilgili müdürlüklerin çalışmalarıyla hazır hale getirildi. 
 
İstanbul’un en kapsamlı kesim alanı Başakşehir’de
 
İstanbul’un en modern ve kapsamlı kurban satış, kesim yapılan ilçelerinden olan Başakşehir, vatandaşların kurban kesimini gönül rahatlığıyla ve modern kesimhanelerde yerine getirebilmeleri için teknolojiyi en üst seviyede kullandı. 
24 saat kamera ile izlenen alanlarda, vatandaşların daha steril bir ortamda dini vecibesini yerine getirebilmesi için satış çadırlarının önünde galoş makineleri yer alıyor. 
 
Başakşehir kurban alanında 126 adet, Bahçeşehir bölgesinde ise 13 küçük ve büyükbaş modern hayvan çadırı yer alıyor. Vatandaşlar tüm kontrolleri Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılmış, karneli kurbanları gönül rahatlığıyla alabilecek. Bu çadırlarda satıcıların ve alıcıların rahatı içinse her şey düşünülmüş.  Alanlarda aydınlatma ve her çadırda su bulunuyor. Satıcıların duş alabilmesi için alanlarda duşlarda yer alıyor. Kurban satışı yapan vatandaşlara belediye tarafından teknik destekte sağlanıyor.  
 
Kurban Bayramında vatandaşlara iki kurban alanına kurulan 10 adet steril kesim konteynerlarında hizmet verilecek. Konteynır bünyesinde hizmet veren kasaplar modern şerit testerelerle yapılan kesimlerin sonunda belediye tarafından sağlanan poşetler içersindeki kurbanlar vatandaşa sunacak.  7 farklı renkte hazırlanan hijyenik, sağlam poşetler kurban hissedarlarının paylarının karışmasını da engelleyecek.  Alanlarda ayrıca konteynırların önünde 1 küçükbaş kesim, parçalama, 9 tanede büyükbaş kesim, parçalama ünitesi hizmet verecek. Alanda ayrıca 1 adet kesim konteynırı da yedekte bekletilecek.
 
Tesislerde 250 araçlık otopark ile trafiğin düzenli akışı da sağlanacak. Tesislerde, belediye Zabıta birimleri de bayram boyunca hizmet verecek.
 
Kaçak hayvan için profesyonel önlem
Başakşehir Belediyesi her bayram yaşanan kaçak kurbanlık manzaralarının önüne geçmek için de Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli, hayvan yakalamada profesyonel ve deneyimli bir ekip görevlendirdi.  Bayram süresince yaşanabilecek olumsuzluklar göz önüne alınarak oluşturulan kurban timi, bayram boyunca kaçan hayvanları ilaçlarla sakinleştirerek, zarar vermeden yakalayacak.
 
Diyetisyen, Veteriner, Müftülük ve İletişim Merkezi hizmeti
 
Steril kesim, satıcılar ve vatandaşlar için modern imkanların yanında Başakşehir Kurban kesim ve satış bölgelerinde, uzmanlar aracılığıyla vatandaşın talep ve sorularına da yanıt verilecek.
 
Kurban öncesinde ve Bayram günü hizmet verecek uzmanlar arasında Diyetisyen, Doktor ve Sağlık Ekibi, Veteriner, Müftülük görevlisi de yer alıyor.  Her bir birim için özel hazırlanan çadırlarda hizmet verecek olan uzmanlar vatandaşları sıra bekletmeden hizmet sunacak. Vatandaşlar satın aldıkları kurbanların kapak atıp atmadığını alanda bulunan Veteriner hekimlerden yardım alarak belirleyebilecek.
 
Kesintisiz İletişim
 
Kurban bayramı süresince vatandaşlar, alanlarda yaşanabilecek herhangi bir olumsuz duruma çözüm sağlamak için Başakşehir Kurban satış ve kesim alanında yer alacak olan iletişim Merkezi sürekli açık olacak. Vatandaşlar dilek ve şikayetlerini alanlarda yapabileceği gibi Belediye Çağrı Merkezi’nin 444 0 669 numaralı telefonunu arayarak da iletebilecek.  
 
Bayram günü vatandaşların kurban kesim sırası beklememeleri için, kurban alımı yapan kişilere belediye tarafından SMS de gönderilerek, kurban kesimlerine randevu saatinde gelmeleri hatırlatılacak. 
 
Tüm müdürlükler seferber oldu
 
26 bin m2’lik geniş bir alanda kurulan tesislerin tüm altyapı ve üst yapı çalışmaları ilgili müdürlükler tarafından tamamlandı. Alanlara kurbanlıklar ise 19 Eylül, Cuma gününde gelmeye başlayacak.
 
1,5 ay öncesinden başlayan Başakşehir Belediyesi Kurban satış ve kesim alanındaki çalışmalar Başakşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülüyor. Çalışmaya; Destek Hizmetler Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü de destek sağlıyor.
Belediye bünyesinde bayramda olumsuz görüntülerin oluşmaması için, kurban süresince gelen kurbanlıkların yerleştirilmesi, çadırlara hayvan sahiplerinin yerleşmesi evrakların kontrolü, kurban alanı işlemleri ile ilgili görev yapacak. Ayrıca belediye tarafından izin verilen alanların dışında kesim yapanlara belediye ekipleri tarafından müdahale edilecek ve cezai işlem uygulanacak.
 
Yine Başakşehir Belediyesi ekipleri tarafından satış ve kesim yerine getirilen kurbanlık hayvanların sağlık rapor ve pasaportların kontrol ve takibi, satış yerlerinin günlük dezenfeksiyonu, kesim öncesi ve sonrasında kesim yerlerinin dezenfeksiyonu çalışmalarını gerçekleştirilecek.
 
Vatandaşların memnuniyeti için her şey düşünüldü
 
İstanbul’un en modern satış ve kesim alanlarından olan iki bölgede de vatandaşların zahmetsizce, sıra beklemeden kurbanlarını alabilmelerini ve kesim yaptırabilmeleri için de her şey düşünüldü.
 
Vatandaşlar belediyeden aldıkları sıra numaralarını göre kesim alanlarında anonsla çağrılacak. Vatandaşlar kesim sırası beklerken de belediye tarafından ücretsiz sunulan kavurmalı pilav, içecek ve tatlı ikramlarını tadına bakabilecek.
 
‘5 yıldızlı satış ve kesim alanlarımızla Kurbana hazırız’
 
Tüm İslam aleminin ve Başakşehirli vatandaşların Kurban Bayramını tebrik eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili olarak belediye bünyesinde yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Başakşehirlilere hizmetin en iyisini sunmayı bir görev bildiklerini belirten Başkan Uysal, “Belediyelerden beklentilerin arttığı, ihtiyaçların çeşitlendiği bir dünyada yerel yönetimler bugün her zamankinden daha üretken olmak zorunda. Gerçekleştirilen hizmetlerde kaliteyi yükseltmelidir. Başakşehir’de biz de her çalışmamızda, hizmetimizde mümkün olandan da bir adım öteye taşıyabilmenin gayretinde olduk. Hayatın her alanında kendisini hissettiren kalitenin ve farkın belki de en büyük noktalarından birisi de Başakşehir Kurban satış ve kesim alanları olmuştur. Kurban bayramı geldiğinde mutluluğun yanında özellikle büyük şehirlerde vatandaşlarda kurbanı ‘nasıl keselim’ ‘nerede keselim‘ telaşı yaşamaktadır. Bizler Başakşehir’de bu kaygılara modern tesislerimizle bir son verdik. Her sene hem satıcılarımıza hem de alıcılarımıza hizmetin en kalitelisini götürüyoruz. Bu senede vatandaşlarımızın modern kesim alanlarımızda sıra beklemeden, kötü görüntüler görmeden huzur içersinde aileleriyle bayramın coşkusunu yaşayabilecekleri tesisleri bulunuyor. Ben bu vesile ile tüm İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.”dedi
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.