İstanbullulara İSTAKSİ hizmeti

İstanbullulara İSTAKSİ hizmeti

Akıllı telefonlar üzerinde uygulanan taksi çağırma servisleri arasında yaşanan kıyasıya rekabete, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'de katıldı. Belediye İSTAKSİ ismiyle bir uygulama hayata geçirdi.

Günde ortalama 6 bin kişiye hizmet veren BiTaksi'den sonra ABD'li Uber devreye girerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'İSTAKSİ' ise şubatta faaliyete geçiyor.

Teknolojinin en son dokunduğu alanların başında taksi çağırma servisleri bulunuyor. Akıllı telefon uygulaması olarak kullanıcılara geçen yıl sunulmaya başlanan taksi çağırma servisleri arasında kıyasıya mücadele başlıyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ

Türkiye'de ilk hizmet vermeye başlayan taksi çağırma servisi 'BiTaksi' oldu. akıllı telefonlar üzerinden kullanılan BiTaksi'nin ardıdan İstanbul Büyükşehir Belediyesi harekete geçti ve 'İSTAKSİ' projesini hayata geçirdi. Teknoloji şirketi Verifone ile anlaşarak kendi taksi çağırma sistemini geçtiğimiz hafta tanıtılan İSTAKSİ, gelecek şubat ayında pilot bölge ile kullanıma açılacak. İSTAKSİ'nin bu hamlesinden sonra ise dünya çapında 51 ülke ve 250'i aşan şehirde yer alan Uber harekete geçti. Şu anda lüks araçlarla kullanıcılara hizmet veren ABD merkezli Uber, 'uberTAXI' servisiyle ticari taksileri de kapsamaya başladı.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.