İstanbullular acil sağlık hizmetinden memnun

İstanbullular acil sağlık hizmetinden memnun

İl Ambulans Servisi'nce yapılan ankette, kentte yaşayanların acil sağlık hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 80'in üzerinde çıktı.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi'nce yapılan ankette, kentte yaşayanların acil sağlık hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 80'in üzerinde çıktı

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ambulans servisi, yüklendiği kritik görevin toplumda oluşturduğu algıyı ölçmek ve sağladığı hizmetin kalitesiyle ilgili halkın görüşlerini alabilmek amacıyla anket çalışması gerçekleştirdi.

Halen devam eden çalışmadan elde edilen ilk verilere göre, sunulan acil sağlık hizmeti ile ilgili memnuniyet oranının yüzde 80'in üzerinde olduğu tespit edildi.

Beklenmeyen bir sağlık problemi veya yaralanma durumunda hizmet veren İl Ambulans Servisinin yaptığı ankete katılanlardan "çok iyi", "iyi", "orta" ve "zayıf" seçeneklerinden birinin işaretlenmesi istenerek, verilen cevaplar yüzdesel olarak belirlendi. 

Anketteki "112'yi aradığımda görevli kişiye kısa sürede ulaştım" ifadesine, yüzde 45 "çok iyi", yüzde 45 "iyi", "Telefondaki görevliler beni ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirdiler" ifadesine ise yüzde 49 "iyi", yüzde 34 "çok iyi" yanıtını verdi.  

Anket verilerine göre, "Ambulans olay yerine kısa sürede geldi" ifadesine yüzde 51 "çok iyi", yüzde 31 "iyi", "Ambulans görevlileri hastanın durumu hakkında açıklayıcı bilgi verdi" ifadesine yüzde 47 "iyi", yüzde 38 "çok iyi", "Ambulans ekibi hastaya/yaralıya gereken özeni gösterdi" ifadesine ise yüzde 58 "çok iyi", yüzde 34 "iyi" yanıtı alındı. 

Asılsız çağrılar ve yol vermeyen sürücüler, zor anlar yaşatıyor

Memnuniyet oranını daha yukarılara çekmenin İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nün öncelikli hedefleri arasında olduğu belirtilen açıklamada, İstanbul'daki trafik sorununun 112 acil ambulans ekiplerinin acil vakalara istenen sürede ulaşmalarında önemli bir engel teşkil ettiğine işaret edildi. 

Asılsız çağrılar ile yol vermeyen sürücülerin 112 çalışanlarını zorlayan sıkıntılardan olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Komuta Kontrol Merkezi'ne, günde ortalama 40 bin çağrı yapılmakta. Bunların yüzde 80'ini asılsız ihbarlar oluşturmaktadır. Ucunda bir canın kurtulmasını sağlayacak olan 112 telefon hattının bir takım duyarsız vatandaşlar tarafından bu şekilde meşgul edilmesini kabul etmek mümkün değildir. Her insanın bir gün 112 Acil Ambulansı'na ihtiyaç duyabileceği unutulmamalıdır. 112 hattının gereksiz çağrılarla meşgul edilmemesi ve ambulanslara yol verme konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, her bireyin üzerine düşen önemli bir görevdir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.