İstanbullu meyve ve sebzesiz kalmayacak

İstanbullu meyve ve sebzesiz kalmayacak

Bazı nakliyecilerin aldığı karar nedeniyle İstanbul'a sebze meyve gelmeyeceğine yönelik açıklamalar yalanlandı.

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman, bazı Antalyalı nakliyecilerin 27-30 Ocak'ta İstanbul'a meyve ve sebze taşımama kararı aldığını belirterek, "Bazı nakliyecilerin aldığı karar nedeniyle İstanbul'a mal gelmeme durumu olmaz. Kimse mal getirmese bile pazarcı kendi sırtında taşır ama kimseyi mağdur etmez. Bu mallar mutlaka İstanbul'a girecek. Kabzımal getirir, pazarcı getirir ama tüketici mağdur olmaz" dedi.

Çakman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki vatandaşların nakliyecilerin eylemi nedeniyle meyve ve sebze konusunda mağduriyet yaşamayacağını söyledi.
İstanbul'daki pazarcıların kendi nakliye araçlarını kullandığına işaret eden Çakman, "Bazı nakliyecilerin aldığı karar nedeniyle İstanbul'a mal gelmeme durumu olmaz. Sadece Antalya'daki nakliyeci arkadaşlarımızın düşüncesi bu. Bu bölgedeki nakliyeci arkadaşlarımız, zarara uğramamak için İstanbul'a 4 gün boyunca gelmeyeceklerini bildirdi ama İstanbul'da meyve ve sebze işi yapanların kendi nakliye araçları var zaten" diye konuştu.
Çakman, şöyle konuştu:

"Şu anda İstanbul'da meyve ve sebze işi yapanların hemen hemen hepsinin aracı var ve istedikleri zaman mal getirebilir. Bu nedenle İstanbul'a meyve ve sebze gelmemesi mümkün değil. 20 milyon insanın yaşadığı bir şehirde böyle bir durum söz konusu değil. Sadece tepki amaçlı bir durum ama sıkıntı yaratmayacaktır.

İstanbul'daki arkadaşlarımız, kendi araçlarıyla mal sevkıyatı yapıyor zaten. İstanbul gibi büyük bir kente meyve ve sebze girmemesi kesinlikle hayal olur. Fiyatlara yönelik bir durum da olmaz zaten. Pazarcı esnafı, gerçekten Türkiye'de amme hizmeti yapıyor. Kimse mal getirmese bile pazarcı kendi sırtında taşır ama kimseyi mağdur etmez. Bazı nakliyecilerin aldığı karar nedeniyle İstanbul'a mal gelmeme durumu olmaz. Bu mallar mutlaka İstanbul'a girecek. Kabzımal getirir, pazarcı getirir ama tüketici mağdur olmaz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.